Ce alte întrebuințări mai pot avea pot avea pliculețele de ceai

Ce alte întrebuințări mai pot avea pot avea pliculețele de ceai

A bea o ceașcă de ceai cald sau rece este una din marile plăceri ale vieții. Dar probabil nu știi ce alte întrebuințări mai pot avea pliculețele de ceai cu ceai. Citește mai departe și vei fi uimită.

Când deschizi un pachet de ceai, mirosul se răspândește imediat în jur. Mai ales dacă este o aromă deosebit de intensă. De ce să nu folosești acest potențial în avantajul tău?

  • Încearcă să pui câteva pliculețe de ceai, nefolosite, în fiecare pantof și să le lași câteva zile. Vei vedea că mirosul se răspândește complet natural. Poți utiliza aceeași metodă pentru a parfuma sertarele sau dulapurile.

După o zi lungă și stresantă la serviciu nu e nimic mai bun decât o baie caldă. Și în acest caz ceaiul se poate dovedi a fi un excelent aliat. În special cel verde.

  • Pune cinci pliculețe de ceai verde sub jetul de apă fierbinte înainte de a te cufunda în cadă. Vei observa beneficiile asupra stării tale generale, asupra mușchilor și pielii. Mai ales dacă este iritată sau arsă de soare.

Ai dormit prost noaptea sau îți simți ochii umflați pentru că ai avut o zi grea la serviciu? Tot pungile de ceai sunt pentru tine.

  • Așează-te confortabil pe canapea și pune pe pleoape plicurile de ceai cât sunt calde. Ține-le un sfert de oră. Vei vedea marea diferență.

Ceaiul este util și pentru refacerea strălucirii și rezistenței părului. Cum?

  • După șamponare, cât timp părul este încă umed, ia câteva pungi de ceai și scufundă-le în apă clocotită. Lasă la infuzat câteva minute. Apoi, când temperatura devine acceptabilă, toarnă ceaiul pe cap și masează ușor, cum faci și cu șamponul. Lasă să acționeze aproximativ zece minute, apoi clătește.

În funcție de tipul de plante din plic, ceaiul poate avea o varietate de culori. De ce nu ai profita de acest lucru, lăsându-i pe copii să picteze cu aceste culori naturale?

  • Pune-le la dispoziție un vas cu apă fierbinte, în care să înmoaie pliculețele. Apoi, pot picta cu ele pe hârtie sau chiar pânză. Va arăta ca și cum au folosit acuarele.

Britanicii – mari băutori de ceai – îl folosesc și pentru aromatizarea cărnii înainte de a fi gătită. Preferat este ceaiul negru, pentru că are o aromă mai intensă. Pur și simplu se prepară un ceai concentrat, iar în el se ține carnea câteva ore înainte de a fi gătită.

Foto: 123rf

Citeste și:

O cercetare asociază grupa de sânge cu riscul mai redus de infectare cu noul coronavirus

Implanturile mamare se sparg, declanșează cancere, explodează în avion, se schimbă după 10 ani? Mituri desființate de specialiști

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri