Cum îți poți repara acasă o unghie ruptă

Peste o săptămână vei putea merge din nou la salonul de înfrumusețare, să-ți faci manichiura. Dar ce te faci dacă tu acum ți-ai rupt o unghie și ACUM ai nevoie să rezolvi problema? Uite cum îți poți repara acasă o unghie ruptă.

Sigur, cel mai simplu este să le tai pe toate, scurt. Dar poate că nu vrei. Sunt multe femei pentru care ruperea unei unghii este o adevărată dramă, scăldată în lacrimi și presărată cu suspine. Și-apoi se mai întâmplă astfel de accidente în cele mai nepotrivite momente: înaintea unei întâlniri la care vrei să arăți impecabil sau a unui eveniment important. Și când zic „înaintea', nu înseamnă cu o zi sau două, că asta n-ar fi o problemă. Zic așa, de câteva ore, când dai din colț în colț și nu ai încotro s-o iei. Hai, liniștește-te, calmează-te, există soluții.

Pilește

Scurtează unghia ruptă cu ajutorul unei pile. Pilește ruptura deplasând pila într-o singură direcție. Încearcă să-i dai o formă asemănătoare celorlalte unghii.

Scurtează

Dacă nici nu vrei să auzi de scurtarea tuturor unghiilor, pe cea care a suferit accidentul nu ai încotro, trebuie să tai din ea, daca ruptura este mare.

Lăcuiește

Ruptura este mică și te deranjează mai degrabă pentru că „agață'? Nu trebuie să o scurtezi pentru atâta lucru. Uniformizează la suprafață cu ajutorul unei pile cu densitate mare, apoi aplică două straturi de lac incolor. Dacă unghiile sunt colorate, mai întâi șterge-o pe cea în cauză cu acetonă, apoi pilește și la final coloreaz-o și pe ea.

Autocolantează

Nu râde, există autocolant special pentru unghii, pentru situații de acest gen. Aplică pe unghie, taie în forma potrivită și apoi folosește oja. Este un camuflaj perfect!

Reconstruiește

Ai nevoie de hârtia subțire a unui pliculeț de ceai (nefolosit, desigur), o pilă bună și lac pentru unghii. Mai întâi nivelează ruptura unghiei, pentru că ea rebuie să fie netedă. Aplică un strat de lac și, înainte ca acesta să se usuce total, așeaza cu ajutorul pensetei, peste ruptură, o bucățica din hârtia  fină a plicului de ceai. Asigură-te că este bine întinsă, apoi aplică și cel de-al doilea strat de lac. Poți aștepta să se usuce natural sau poți folosi un spray de accelerare a uscării. Finisează cu ajutorul forfecuței și al pilei, asa încât unghia să aibă forma celorlalte. Apoi colorează cu ojă, pentru a acoperi… micul tău truc.

Foto: 123rf

Citeste și:

Michael Jackson și fiica lui Elvis Presley, mariaj de ochii lumii

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete