Elevii nu mai au parte de teme, la o şcoală din Constanţa

Elev obosit

Elev obosit

Şcoala gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza' din Constanţa a decis să experimenteze zilele acestea, un proiect inovator, denumit „Perioada fără teme'.

Iniţial a fost conceput pentru a fi pus în aplicare, doar pentru o săptămână de curs, însă cei din Consiliul Şcolii s-au gândit că pentru a se ajunge la un rezultat foarte bun, e nevoie să-l prelungească.

Elevii nu mai vor teme

Elevii din România se chinuie zi de zi cu făcutul temelor la toate materiile, ca să nu mai vorbim despre căratul ghiozdanului cu foarte multe manuale şi caiete, de ajung cocoşaţi ca nişte cămile.

Copiii ar trebuie să vină cu drag la şcoală, nu să o considere un chin. Ar fi bine dacă Ministerul Învăţământului s-ar gândi la un învăţământ altfel, bazat mai mult pe a experimenta, a li se da elevilor proiecte creative.

Citeşte şi Temele pentru acasa, o corvoada?

Şcoala fără teme

Săptămâna trecută toate clasele de la această şcoală au avut parte de o testare iniţială, care nu va fi notată în catalog. Apoi, vor urma două săptămâni fără teme pentru acasă, iar în cazul orelor care sunt mai frecvente, chiar trei săptămâni (spre exemplu, Chimie, Fizică), urmând ca după această perioadă să se dea altă testare, urmată de alte două săptămâni de teme şi de o nouă testare.

Astfel se va putea concluziona care sistem de învăţare dă mai multe roade, în rândul elevilor.

De acest proiect vor avea parte şi elevii din învăţământul primar. Pentru că vor intra în vacanţă săptămâna viitoare, aceştia vor mai fi lăsaţi fără teme şi după revenirea în bănci, urmând apoi să dea o nouă testare.

Citeşte şi Bau-baul temelor pentru acasa

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri