O învațătoare rămâne șocată de ceea ce găsește în dosarul unui elev

clasa de copii

Să lucrezi cu elevii de școală primară nu este chiar ușor. O dată la patru ani, un învățător preia altă clasă, alți elevi. De unii se atașează, cu câțiva ține legătura și pe alții îi uită complet. Până la urmă să fii cadru didactic este doar o meserie, nu? Viața i-a reamintit unei învățătoare că meseria ei este foarte importantă, că este meseria care poate avea cel mai mare impact asupra unui om.

La fiecare început de an școlar, o dată la patru ani, stau în fața unei clase și spun cea mai mare minciună. Le spun copiilor că îi iubesc pe toți la fel, că o să-i tratez pe toți la fel. Știu că e imposibil să fac asta.

Acum câțiva ani l-am observat din prima zi pe Vlad. Stătea în banca a patra de la geam. Nu se juca niciodată cu ceilalți copii, era mereu murdar și hainele lui nu erau niciodată îngrijite.

În primele luni începuse să îmi facă plăcere să îi umplu lucrările de pix roșu. Lângă numele lui treceam mereu nota 4. Vlad nu se înțelegea cu nimeni, nu învăța și nici nu își dădea interesul.

La sfârșitul anului, am făcut testarea de sfârșit de semestru și am luat dosarele elevilor mei pentru a adăuga evaluarea mea pentru fiecare.

Când am ajuns la dosarul lui Vlad am citit evaluările educatoarelor sale. Toate spuneau că Vlad este un copil inteligent, cu potențial. Educatoarea de la grupa mare a scris despre Vlad că se străduiește, deși mama lui este… CITESTE CONTINUAREA PE UNICA.RO!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate