Elena Udrea este urmărită internațional, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare! Apare pe site-ul Poliției Române

După ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Gala Bute', pentru luare de mită și abuz în serviciu, Elena Udrea este, oficial, urmărită internațional. Fostul ministru al Turismului apare acum pe site-ul Poliției Române, la „Persoane urmărite internațional', pe lista celor căutați pentru executarea pedepselor.

Elena Udrea este urmărită internațional

În prezent, Elena Udrea este însărcinată, cu o fetiță, pe care o are împreună cu Adrian Alexandrov, și se află în Costa Rica. Inițial, se pare că blonda ar fi avut gemeni, însă a pierdut unul dintre copii.

Ministrul Justiţiei a declarat, ieri, faptul că este posibilă extrădarea Elenei Udrea din Costa Rica, chiar dacă România nu are un tratat internațional semnat cu această țară. Se pare că ar exista deja un precedent de extrădare reuşită şi un alt caz, în desfăşurare, conform digi24.ro. Acesta nu face referire, însă, la statutul de refugiat politic pe care Elena Udrea îl cere permanent şi l-ar fi obţinut temporar tocmai cu argumentul că ar fi persecutată de justiţia din România.

În ce condiții poate fi extrădată Elena Udrea?

Ministerul Justiţiei poate începe procedura de extrădare, pentru că Elena Udrea este dată în urmărire internaţională.

„Extrădarea este posibilă chiar dacă nu avem un tratat bilateral cu Republica Costa Rica. Este necesar ca persoana condamnată să fie dată în urmărire, apoi este necesară urmărirea internaţională. În acest moment, nu avem un tratat bilateral cu Republica Costa Rica în domeniul extrădării, însă cooperarea în această materie poate să aibă loc în temeiul curtoaziei internaţionale, cu asigurarea reciprocităţii. A doua procedură se poate realiza în baza convenţiilor multilaterale. Intervalul de timp ţine de legislaţia Republicii Costa Rica.

Ştim că de la Poliţie s-a făcut solicitarea către instanţa care a pronunţat şi emitenta mandatului de arestare. Concluzionând, trebuie ca instanţa să verifice condiţiile, să adreseze Ministerului Justiţiei, care la rândul lui să verifice şi să formuleze cererea de extrădare. Până la acest moment, la Ministerul Justiţiei nu a sosit, ministerul nu a primit nicio solicitare, nicio informare cu privire la procedura de extrădare a persoanei la care ne referim, procedură care se află în prima etapă de desfăşurare', a precizat ministrul Justiției, conform sursei citate.

Procedura de extrădare a Elenei Udrea va dura, iar cât timp aceasta se află în plin proces de obţinere a statutului de refugiat politic, ea nu va putea fi extrădată.

Un alt caz de extrădare din Costa Rica a fost al unui român care era traficant de droguri și a fost condamnat la 13 ani de închisoare. În cauzul lui, procedura a durat un an. Tudorel Toader a explicat că acesta a fost adus în ţară în baza „curtoaziei internaţionale', deoarece între Costa Rica şi România nu există tratat bilateral de extrădare.

În cazul Elenei Udrea, însă, este vorba despre fapte de corupție. A doua variantă de extrădare ar fi în baza Convenţiei Naţiunilor Unite Împotriva Corupţiei din 2003. România și Costa Rica au semnat acest acord, care obligă statele semnatare să extrădeze cazurile de corupţie.

Elena Udrea are o relație cu Adrian Alexandrov, un bărbat cu 11 ani mai tânăr decât ea

Elena Udrea trăiește o poveste de dragoste cu un bărbat cu 11 ani mai tânăr decât ea, pe care timp de ceva vreme, l-a ținut departe de ochii presei. Cei doi vor deveni părinți în curând. Blonda în vârstă de 44 de ani, ar fi apelat la un tratament de fertilizare în vitro, pe care l-ar fi încercat chiar pentru a treia oară. Se pare că iubitul ei, pe nume Adrian Alexandrov, ar fi insistat ca Elena Udrea să mai încerce o fertilizare in vitro.

Fostul ministru se iubește în secret cu Adrian Alexandrov, încă din vara anului 2016. Adrian este de profesie broker imobiliar, iar pentru o bună perioadă de timp, el a lucrat ca manechin şi a colaborat cu mărci de renume din lumea modei. Deşi nu este la fel de cunoscut precum iubita sa, bărbatul nu este un om care duce lipsa banilor. Tânărul are o vilă în Paradisul Verde din Corbeanca, lângă București, și conduce o mașină de lux.

Foto: Facebook, captură site-ul politiaromana.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Elena Udrea, noi detalii despre sarcină. Unde își dorește să nască și ce pas important va urma în viața ei?

Elena Udrea are probleme cu sarcina: „Nu pot să ies din casă!' Cum se simte fostul ministru al Turismului

Elena Udrea a fost exmatriculată de la facultate. Fostul ministru al Turismului nu s-a prezentat la niciun examen

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri