Efectele secundare ale acidului hialuronic pe care medicii nu ți le spun

Acidul hialuronic este văzut ca o celebritate printre produsele anti-ageing. Despre avantajele certe ale acestei molecule cu puteri de super-erou s-a tot vorbit, s-au scris sute de articole care nu se mai opresc din laude. Dar despre efectele secundare ale acidului hialuronic avem puține informații.

Acidul hialuronic și-a câștigat celebritatea datorită proprietăților sale intens hidratante: în definitiv, vorbim despre o moleculă capabilă să rețină până la de 1000 de ori greutatea sa în apă. Este o soluție viabilă pentru stoparea îmbătrânirii pielii. Pentru că nimic nu e făcut să dureze o veșnicie, cu atât mai mult în organismul uman, celulele pielii, care cunosc perfect lecția hidratării și păstrării volumetriei din interior, se degradează în timp, mor, și-și pierd capacitatea de a lupta cu radicalii liberi cauzatori de probleme și mai ales, riduri.

Fântâna tinereții… dar prin injecții

Pentru că o cremă sau un serum pe bază de AH nu reușea să penetreze eficient barierele dermice ale pielii, injectarea a venit ca o soluție salvatoare. Iată de ce soluția injectării cu fillere ce conțin acid hialuronic a fost un succes de piața produselor dermato-cosmetice. Astfel, putem înțelege că toate cremele, măștile, serumurile pe bază de acid hialuronic nu fac ceea ce promit, pentru că acidul hialuronic, prezent deja în piele, dar pe cale să se împuțineze cu timpul, nu poate pătrunde din exterior.

Efectele secundare ale acidului hialuronic

Nu orice moleculă de acid hialuronic se folosește în fillere specifice din industria medicinii estetice. Efectul de umplere în urma injectării nu durează nici măcar un an de zile, chiar dacă promisiunile sunt entuziaste.

Printre cei care au tot lăudat produsul, s-au auzit câteva voci care au atras atenția asupra unor efecte secundare ale acidului hialuronic. Dincolo de umplerea ridurilor evidente, efectele asupra ficatului nu sunt de neglijat. Pe numele lui științific, hialuronanul se comportă ca un biomarker ce poate afecta celula hepatică ajungându-se până la fibroză hepatică. Injecțiile repetate cu acid hialuronic pot aduce un mare risc pentru ficat.

Alergiile ce pot apărea nu sunt nici ele de neglijat: de la piele înflamată, roșeață, echimoze, până la prurit sau durere.

Foto: Shutterstock

Citește și:

9 pași importanți pentru o piele sănătoasă și hidratată pe vreme rece

Forma feței dictează forma bretonului

Reîmprospătează machiajul, în doar 2 minute

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete