Forma feței dictează forma bretonului

Când ți-ai pus în plan o schimbare de look, nu e neapărat nevoie să experimentezi o nouă tunsoare sau o nouă culoare. Și tăierea bretonului poate fi de ajuns pentru a arăta diferit. Dacă în bine sau în rău… asta depinde și de tine. Stilistul știe că forma feței dictează forma bretonului, așa că lasă-te pe mâna lui.

Un breton perfect nu înseamnă doar să fie tăiat 'la linie'.  Și bretonul filat, și cel asimetric, poate fi perfect dacă este potrivit formei feței. Asta pentru că bretonul este un accesoriu care completează aspectul în mod fericit dacă reușește să fie în armonie cu forma feței. Altfel, el poate fi un adevărat dezastru care să scoată în evidență trăsături pe care le-ai prefera mascate cumva. Un breton nereușit nu este un tatuaj pe care îl poți ascunde și nici un ruj pe care îl poți șterge dacă nu îți place. Vei fi nevoită să îl porți până când părul va ajunge la o lungime la care să-i poată fi dată o altă formă. Ceea ce poate dura ceva timp. Aceasta este explicația pentru recomandarea de a experimenta bretonul în sezonul rece, când a purta căciulă nu este neobișnuit.

O dată ce te-ai așezat pe scaunul stilistului și i-ai spus ce intenție ai, spune-i și că nu vrei ca bretonul să fie tuns pe părul ud. Se știe, părul ud este mai lung decât cel uscat, iar acest lucru poate păcăli în privința lungimii bretonului.

Față rotundă, ovală sau triunghiulară? Ce tip de breton i se potriveste fiecăreia, iată părerea specialiștilor:

Forma feței dictează forma bretonului

Fața rotundă – este aproximativ egală pe lungime și lățime, are bărbia mică și fruntea îngustă, iar linia maxilarului este rotunjită. Nu este recomandată purtarea unui breton drept, pentru că acesta va face fața rotundă să pară mai largă. Este potrivit bretonul lung, purtat pe o parte, care va crea iluzia de lungire a feței.

Fața ovală – este lungă și îngustă, lungimea fiind o dată și jumătate lățimea. Unei fețe ovale îi este permis orice tip de breton, fie lung sau scurt.

Fața pătrată – are caracteristici asemănătoare feței rotunde, cu deosebirea că maxilarul este și mai accentuat. I se potrivește tot bretonul într-o parte, filat, care să corecteze și îndulcească trăsăturile.

Fața triunghiulară – are o lățime mai mică a frunții și una mai mare a maxilarului. Un breton drept poate distrage atenția de la lățimea reală a maxilarului și poate crea iluzia unui echilibru.

Fața în formă de inimă – este mai largă la nivelul frunții și mai îngustă la cel al maxilarului. Bretonul care îi conferă avantaje este cel franjurat sau cel asimetric.

Fața în formă de diamant – este mai largă pe linia ochilor și pomeților, dar cu frunte și bărbie înguste. Un astfel de tip de față va fi puternic dezavantajat de un breton scurt. Deci, niciodată un breton scurt! Se recomandă unul care să facă fruntea să pară mai largă: mai scurt în centru și mai lung pe laterale, către pomeți.

Trei sfaturi pentru un breton de invidiat

  1. Bretonul trebuie întreținut pentru a arăta bine, așa că vizita la stilist trebuie să aibă loc la două, maxim trei săptămâni, pentru ajustarea lungimii.
  2. Dacă ai tenul gras, fruntea îți poate îngrășa bretonul. Spală-l mai des sau folosește șampon uscat.
  3. Bretonul se usucă mai repede decât restul părului. Aranjează-l cu peria rotundă imediat după duș.

Laura Bogaciu

Citește și:

Reîmprospătează machiajul, în doar 2 minute

Eșarfa pe care o porți se poate transforma într-un pericol pentru tenul tău. Cu ce probleme te poți confrunta?

Secretul Victoriei Beckham pentru un ten luminos și tânăr. Vedeta apelează la un remediu antiîmbătrânire bizar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete