Reîmprospătează machiajul, în doar 2 minute

La finalul unei zile de lucru, machiajul de dimineaţă parcă nici nu mai există. Tenului îi lipseşte strălucirea, rujul a dispărut complet, fardul de pleoape s-a întins. Soluţia? Reîmprospătează machiajul pe repede-înainte, cu ajutorul câtorva produse-cheie.

Nu ai nevoie de întregul tău set de cosmetice, ci doar de anumite produse care, folosite când şi unde trebuie, te vor ajuta să refaci sau să-ţi adaptezi machiajul. În porfardul de serviciu vei avea nevoie de:

1. Şerveţele de hârtie

Cu acestea vei tampona uşor faţa, mai ales în zonele cu riduri, acolo unde se adună, de regulă, fondul de ten. De asemenea, vei şterge excesul de sebum produs peste zi. La nivelul ochilor, le vei folosi pentru a şterge fardul de pleoape, dar s-a întins.

2. O pudră

Nu e nevoie să aplici un nou strat de fond de ten. O pudră este suficientă, aplicată în special pe frunte şi nas. Dacă vrei culoare în obraz, optează pentru un baton de blush mai cremos, aplicat în cantitate mică.

3. Rujul, bineînţeles

Piesa de rezistenţă a machiajului pe repede-înainte, rujul, care dă în orice împrejurare o notă de prospeţime oricărui tip de machiaj. Alegerea culorii îţi aparţine în totalitate.

4. Apa termală

Pulverizată la final, apa termina îţi va revigora instantaneu tenul, dar şi dispoziţia.

Câteva recomandări:

  • De-a lungul zilei, aplică pe buze un balsam de buze, incolor sau colorat, astfel încât pielea să nu se usuce şi să se crape;
  • Consumă apă. Aceasta va ajuta la prevenirea deshidratării şi uscării pielii. Astfel, o pudră aplicată la final de zi va lumina tenul, nu va scoate în evidenţă cât este el de uscat, de fapt.
  • Optează pentru machiaje de zi în culori pastelate, în combinaţie cu rujuri puternice – dacă vrei o pată de culoare. Machiajele puternice în zona ochilor nu vor rezista foarte bine pe timpul zilei, doar dacă ai timp suficient pentru a-l retuşa la un anumit interval de timp.

Îţi recomand şi:

De ce să alegi machiajul natural?
Evită cele mai frecvente greşeli de machiaj
Cum acoperi cearcănele proeminente?

Cătălina Chiricheş
Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete