EFECTE SECUNDARE COVID Avertisment pentru oricine a avut Covid: apar complicațiile

Apar primele efecte secundare după ce ai fost diagnosticat cu COVID. Medicii încep să recunoască faptul că virusul afectează întregul corp și nu doar sistemul respirator.

Cercetătorii de la Kings College din Londra au ajuns la concluzia că infecția cu coronavirus afectează mai multe sisteme din organism, provocând boli în întregul corp, probabil prin declanșarea procesului inflamator.

Un nou studiu a constatat că cei care au avut virusul prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare și diabet, în special în primele trei luni de la infecție.

Variantele de Covid care circulă în prezent sunt mai blânde decât cele de dinainte.

Milioane de oameni au fost recent loviți din nou de COVID chiar dacă acum există o anumită protecție împotriva infecției datorită vaccinului pe scară largă.

Experții britanici au analizat dosarele medicale a peste 428.000 de pacienți cu Covid. Analiza lor a arătat că acești pacienți au avut o șansă cu 81% mai mare de a fi diagnosticați cu diabet în primele patru săptămâni după contractarea virusului. Acest risc a fost apoi într-un procent de 27% în următoarele 12 săptămâni după infecție. De asemenea, infecția cu coronavirus a fost asociată cu o creșterea riscului de afecțiuni cardiovasculare, în general. Oamenii de știință au subliniat că acest lucru se datorează în principal embolismelor pulmonare și bătăilor neregulate ale inimii. Cu toate acestea, riscul unui diagnostic de boală cardiacă scade la cinci săptămâni după infecție, dacă nu există simptome și indicii la boală cardiacă. În mod normal, funcția cardio-vasculară revine la nivelurile de bază sau mai mici în decurs de 12 săptămâni până la un an după Covid.

EFECTE SECUNDARE COVID Avertisment pentru oricine a avut Covid: apar complicațiile

Pe baza constatărilor, experții au spus că medicii ar trebui să-i sfătuiască pe pacienții care se recuperează după Covid să-și reducă riscul de declanșare a diabetului printr-o dietă sănătoasă, strictă și exerciții fizice regulate.

Autorul principal al studiului, Emma Rezel-Potts, a spus că bazele de date naționale ale Marii Britanii le-au permis să detecteze riscul apariției diferitelor boli.

„Deși în primele patru săptămâni pacienții cu Covid-19 sunt cei mai expuși riscului de a dezvolta aceste afecțiuni, riscul de diabet zaharat rămâne crescut timp de cel puțin 12 săptămâni.” Coautorul studiului, Ajay Shah a declarat că pacienților ar trebui să li se acorde o atenție deosebită în primele trei luni după infectare.

Dr. Faye Riley, Research Communications Manager la Diabetes UK, a spus că există tot mai multe dovezi că infecția cu Covid-19 ar putea declanșa noi cazuri de diabet la unii oameni.

„Este important ca toată lumea să fie conștientă de semnele și simptomele diabetului, cum ar fi scăderea inexplicabilă în greutate, senzația de sete sau oboseală sau mersul la toaletă mai des – indiferent dacă ai avut sau nu Covid-19.

Citeste și:

Variola maimuțelor nu este atât de periculoasă pe cât se crede. Iată ce spun experții din UK:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate