Ea este eroina de la Clubul Bamboo! A salvat zeci de vieți și a ieșit ultima din flăcări

Ea este eroina de la Clubul Bamboo! A salvat zeci de vieți și a ieșit ultima din flăcări

Incediul de la Clubul Bamboo, care a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 21 ianuarie, a îngrozit o țară întreagă, aducându-ne aminte de incidentul de la Colectiv. Din fericire, de această dată nu au murit oameni și nu au fost persoane cu arsuri grave. Au ajuns la spital aproximativ 44 de persoane.

Cu toate acestea, pagubele care au rămas în urma acestui incendiu sunt destul de importante, iar clubul a fost distrus aproape complet.

Eroina de la Clubul Bamboo

Până acum, nu prea s-a vorbit despre cum și-au salvat oamenii viețile din acest incident, însă trebuie să știu că au fost persoane care s-au comportat de-a dreptul eroic. Un exemplu, foarte bun în acest sens este Alexandra Stoleru, care este o tânără care lucra la Clubul Bamboo și s-a aflat acolo în seara incendiului. Alexandra este din Constanța, dar a venit la București pentru a studia la Facultatea de Științe Politice, de la Universitatea București.

Cântărețul Florin Chilian a postat postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care vorbește despre Alexandra Stoleru și a dat mai multe detaliile despre felul în care a reacționat în seara incediului. Tânăra se află încă pe patul de spital, după ce a fost intoxicată cu fum în timpul incendiului.

„Nimic despre Alexandra. În dimineaţa zilei de 21 ianuarie 2017 a dispărut unul dintre cele mai fumoase cluburi din Europa şi din lume. Credeţi-mă, ştiu despre ce vorbesc. Am fost prin cluburi din acelea la care vezi coadă de kilometrii prin filme. Aşa este şi în realitate doar că interiorul este o simplă cutie de beton băgată în pământ pe lângă Bamboo. Mulţi artişti au urcat pe scana Bamboo aducând bucurie miilor de oameni ce i-au trecut pragul în nopţile pline de firescul energiei pe care ţi-o dau vîrstă sau banii într-un Bucureşti pe care chiar acest club l-a pus pe harta internaţională a nightlife mondial.

Nimic rău în a avea bani şi a-i chelui în Bucureşti pentru că asta înseamnă locuri de muncă pentru zeci, dacă nu sute de tineri care au la rândul lor familii de întreţinut. Nu vreau să vorbesc despre incendiu şi nici despre descreieraţii care s-au bucurat din nou de nenorocirea întâmplată mereu altora şi nu lor ori despre cei care comemorează şi nu omagiază la ceas de sărbătoare. 
Vreau să va spun despre o faţă: Alexandra. Alexandra este o tânăra, o faţă din managementul clubului Bamboo care a părăsit ultima clubul pentru că a vrut să se asigure încă o dată că nimeni nu a rămas în urmă pradă focului. Dacă este să vorbim despre minuni, trebuie să vorbim despre faptul că 6/700 de oameni au fost evacuaţi în mai puţin de 7 minute de la declanşarea incendiului graţie atenţiei pe care proprietarii clubului, familia Castellano, a acordat-o măsurilor de securitate şi de evacuare în caz de incendiu.

Zgura răutăţilor noastre de fiecare zi a acoperit acest adevăr prea repede: Nimeni nu a murit în acest infern! Nimeni nu a avut răni grave! Acestea sunt fără doar şi poate minuni! Alexandra, o fată, o tânăra este – dacă nu mă înşel – singură persoană aflată încă în spital în urmă intoxicatiei cu fum. Nu, Alexandra nu se află în Bamboo la băutură, droguri, sex sau la ce au mai socotit de cuviinţă minţi bolnave să sublinieze în legătură cu acest incendiu. Alexandra nu era la distracţie în clubul Bamboo. Alexandra Stoleru era la serviciu, era la muncă. Ea s-a întors o dată şi încă o dată în mijlocul flăcărilor pentru a-şi face datoria şi pentru a se asigura că nu a rămas nimeni în urmă. Alexandra, o fată, a vrut să se asigure că nimeni dintre ai ei nu dispare în flăcările pornite de nicăieri parcă.

Nu, nu sunt un obişnuit al locului. Am mers extrem de rar acolo dar ştiu că se simt că o familie cei ce lucrează acolo şi mai ştiu că cei ce trec pragul în nopţile Bamboo petrecute în club sunt imediat adoptaţi de personalul care este acolo şi pentru a avea ce pune pe masă acasă la copii la familia lor mai mică de lângă care pleacă seară la familia mare, la familia Bamboo cu bunele şi relele ei că în orice familie. 

Domnule Preşedinte Klaus Werner Iohannis, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei. Doamna Primar General Gabriela Vrânceanu Firea, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei şi asta chiar dacă Alexandra nu este din Bucureşti ci, că şi dumneavoastră a venit aici pentru o viaţă mai bună. Alexandra este din Constanţa. 

Doamna Ministru de Interne, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei. Domnule Liviu Dragnea, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei. Domnule Sorin Grindeanu Prim Ministru al Guvernului României, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei. Alexandra Stoleru a salvat vieţi chiar dacă a încercat să facă asta cu preţul propiei vieţi. Alexandra este încă pe un pat de spital în urmă intoxicatiei cu fum. Alexandra Stoleru este un erou!' a scris Florin Chilian, pe pagina sa de socializare.

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Bucureștenii nu vor circula cu metroul din Drumul Taberei nici în 2017. Inaugurarea a fost amânată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri