După ce vei turna asta peste conductele înfundate, nu vei mai folosi niciodată detergenți chimici

După ce vei turna asta peste conductele înfundate, nu vei mai folosi niciodată detergenți chimici

De câte ori nu ți s-a întâmplat să ți se înfunde chiuveta în timp ce speli vasele? Ei bine, aceste lucruri se întâmplă destul de des, iar produsele de curățare din comerț nu fac față întotdeauna. Pe lângă asta, unele dintre aceste produse au prețuri destul de ridicate, iar rezultatele pe care le dau lasă de dorit.

Dacă ai mereu probleme legate de curățarea suprafețelor din bucătărie sau ți se înfundă chiuveta destul de des cu resturi alimentare, poate ar fi mai bine să încerci această soluție simplă. Este vorba despre un amestec de curățare pe care îl poți prepara singură acasă. Ai nevoie doar de ingrediente foarte simple, pe care le ai deja acasă. Sarea este un ingredient foarte bun pentru curăţarea, dezinfectarea suprafeţelor, dar și pentru desfundarea chiuvetelor, conform secretele.com.

În plus, sarea de masă reprezintă un mijloc foarte eficient de desfundare a sifoanelor de scurgere şi a ţevilor îmbâcsite cu păr şi reziduuri. Mai mult, proprietăţile antiseptice şi abrazive ale sării ajută la eliminarea depunerilor de grăsime de pe ţevi, la dezinfectarea acestora şi la neutralizarea mirosurilor neplăcute. Iată cum prepari această soluție de curățare!

Ingrediente:

  • ¼ cană de bicarbonat de sodiu
  • ¼ cană de sare grunjoasă
  • o jumătate de cană de oţet alb
  • un litru de apă

Mod de preparare și folosire:

Tot ce trebuie să faci este să amesteci sarea cu bicarbonatul de sodiu şi puţin oţet într-un castron. Foloseşte doar câteva linguri de oţet, trebuie doar să fie suficient cât să se înmoaie sarea. După care, răstoarnă amestecul în sifonul de scurgere şi toarnă peste el o jumătate de cană de oţet. La turnarea oţetului se va produce o reacţie de efervescenţă. Lasă toate substanţele să acţioneze timp de 15 minute. Între timp, pune apa la fiert și las-o să dea în clocot. La final, toarn-o în sifonul de scurgere pentru a elimina complet murdăria şi reziduurile de bicarbonat şi sare.

Proprietăţile abrazive ale sării şi puterea de curăţare a oţetului desfundă rapid ţevile. Nu vei mai avea nevoie de detergenţi chimici din comerț. Această soluție penetrează şi dizolvă chiar şi obturaţiile dense.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

5 pași obligatorii în îngrijirea pielii iarna

5 soluții pentru tenul uscat la birou

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber