Drepnea, pasărea-focă. Iată cum mintea ta îți poate juca feste

O iluzie optică HALUCINANTĂ a apărut pe cer, iar oamenii au rămas șocați când au văzut o drepnea care pare să aibă chipul unei foci.

Fotografiile neobișnuite surprind o pasăre numită drepnea, similară cu rândunica, în timp ce avea umplută partea din față cu sute de insecte. Fotograful Jon Hawkins, în vârstă de 60 de ani, a explicat că această specie de rândunelele, care pot atinge viteze de aproape 113 km/h, pot aduna în același timp mai mult de 1.000 de insecte într-un „sac' din gât.

Insectele sunt legate între ele prin salivă și acest lucru se numește bolus, ceea ce face ca aspectul facial al păsării să apară distorsionat.

profimedia-0704356255SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Captura sa poate fi apoi regurgitată și oferită ca hrană puilor.

„Strigătul puilor de drepnea atunci când se adună în număr mare pentru a se hrăni este cunoscut sub numele de paradă grăitoare și sună ca un țipăt. Acestea își petrec zece luni din an în zbor, mănâncă, beau, dorm și chiar se împerechează în zbor, aterizând doar pentru a cuibări.

Unii pui nu aterizează timp de doi ani, așa că nu îi vedeți niciodată cocoțați altundeva în afară de cuib. Cred că această drepnea seamănă fie cu o focă cu aripi, fie cu o pasăre cu cap de buldog. Îmi place că imaginile arată ceva ce nu este vizibil cu ochiul liber, deoarece se mișcă foarte repede', a declarat fotograful care locuiește în Ash, Surrey, scrie The Sun.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse