Dramă în lumea modei. O tânără designer a murit la 29 de ani. Gestul părinților îndurerați a uimit întreaga țară

Tânăra designer de pălării din Cluj-Napoca, Brigitta Dachmann, în vârstă de 29 de ani, a murit. Ea a fost văzută ultima oară dansând la un festival, iar o săptămână mai târziu a suferit un anevrism cerebral.

Joi, 19 august, a fost ziua în care Brigitta Dachmann a intrat moarte cerebrală. Deși răpuși de durere, părinții designerului de pălării s-au decis să salveze alte vieți donând organele fiicei lor. Potrivit Autorităţii Națională pentru Transplant, aceștia au fost de acord ca ficatul, rinichii, inima, plămânii, dar și alte țesuturi să ajungă la oameni care mai aveau o șansă la o viață normală spre deosebire de Brigitta.

Două fete în vârstă de 18 și 19 ani, din Harghita, respectiv Cluj aveau nevoie de câte un rinichi, iar acum vor fi salvate datorită gestului incredibil al părinților tinerei de 29 de ani. Ficatul acesteia a ajuns în București la un pacient internat la Institutul Clinic Fundeni.

Toți cei apropiați au fost șocați și devastați de această tragedie și încă nu vor să accepte că tânăra nu mai este alături de ei. Brigitta participase la celebrul festival Electric Castle, de unde și postase câteva imagini unde radia de fericire împreună cu iubitul ei. La doar o săptămână aceasta s-a simțit rău și s-a stins din viață în urma unui anevrism cerebral.

Iubitul ei, mesaj cutremurător pe Facebook

„Azi a plecat dintre noi un suflet minunat, un om iubit, apreciat de toți din jurul ei, a oferit o stare buna in jurul ei doar prin simpla prezenta.
Pentru mine a fost atât iubita, logodnica dar și cel mai bun prieten însă destinul a ales sa ne despartă in cel mai urat mod posibil.

Nu e corect ce s-a întâmplat, a placat dintre noi mult prea devreme, mai avea atâtea planuri și atâtea vise frumoase de realizat.
Vei rămâne mereu in inima și in sufletul meu!

Îți multumesc pentru toate clipele frumoase pe care le-am trăit împreuna!
Drum lin îngerul meu! Te voi iubi mereu!', a scris pe Facebook Sorin Mihalca, logodnicul Brigittei Dachmann.

Mama tinerei creatoare de pălării a lăsat, de asemenea, un mesaj din care reiese durerea fără margini pe care o simte în urma pierderii imense.

„Au trecut zile crunte în care durerea, tristețea, suferința a pus stăpânire pe noi toți. Ne-am consolat cu sutele de mesaje de alinare sufletească primite. Am simțit că ați fost alături de noi. Vă mulțumim.

Totodată mulțumim că ați participat într-un număr atât de mare la ceremonia de înmormântare a iubitei noastre Brigitta Dachmann. Vă mulțumim din suflet pentru gândurile, cuvintele de alinare. Mi-o imaginez pe Brigi a noastră un îngeraș cu suflet luminat, stand pe un norișor alb și pufos. Cu siguranță, vede lacrimile noastre, simte durerea noastră a tuturor. În aer plutește tristeţea și durerea.

E foarte trist că o copilă perfect sănătoasă cu o viață minunată, cu o carieră frumoasă, cu o familie iubitoare, un logodnic care o adora și mulți mulți prieteni să părăsească aceasta lume într-o secundă datorită unui anevrism cerebral. Dormi în pace draga noastră copilă, vei rămâne mereu în sufletele noastre.TE IUBIM ENORM', a scris mama Brigittei Dachmann.

Brigitta DachmannSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Cine a fost Brigitta Dachmann?

Originară din Satu Mare, Brigitta Dachmann a fost fiica Anei Maria Dachmann, un celebru artist păpușar, de la Teatrul de păpuși „Spiriduș'.

Imediat după studenție, tânăra a devenit celebră datorită frumoaselor pălării pe care le concepea.

„Numele meu este Brigitta, am 29 ani, sunt din Satu Mare, mă consider o persoană creativă, prietenoasă, îmi place să călătoresc și să încerc mereu lucruri noi. Am absolvit Colegiului Național Doamna Stanca Satu Mare, iar la terminarea liceului, am venit la Cluj unde am studiat Publicitate în cadrul Facultății de Ştiințe Politice, Administrative și ale Comunicării Babeș Bolyai.

În ultimii ani, împreună cu logodnicul meu, am organizat evenimente pentru copii și am susținut spectacole de teatru de păpuși. De când a venit pandemia, și s-au suspendat toate activitățile mele, am început să lucrez la o pasiune mai veche, și anume creația de pălării, aşa s-a născut micul meu business – Hatiful', se descria Brigitta Dachmann într-un interviu acordat publicaţiei Gazeta de Nord-Vest în martie 2021.

Cu toate acestea, Brigitta nu și-a pierdut speranța că totul va fi bine și a văzut partea bună a acestei pandemii, chiar dacă restricțiile au fost extrem de copleșitoare.

„Cred că pandemia a adus niște schimbări majore în viața oamenilor, cu toții am fost afectați și ni s-au dat viețile peste cap. Pentru mine a fost benefică până și perioada în care am stat închiși în case, în acele săptămâni am creat prima colecție cu care s-a lansat Hatiful în vara anului 2020.

Pe mine m-a învățat că trebuie să mă bucur de fiecare moment, pentru că acum toți tânjim după libertatea pe care am avut-o, însă asta nu înseamnă că nu putem sa facem lucruri pe care ni le-am dorit dar nu am avut suficient timp pentru ele înainte. Viata e tot frumoasă, uneori doar trebuie să îți schimbi perspectiva și poate sa o privești dintr-un unghi nou', a spus tânăra.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri