Doina și Ion Aldea-Teodorovici, cel mai frumos omagiu peste timpuri adus poetului Mihai Eminescu. GALERIE FOTO

doina si ion aldea teodorovici

Data de 15 ianuarie este întipărită în memoria colectivă ca fiind ziua în care celebrăm nașterea poetului nepereche, Mihai Eminescu. Îl studiem în școli și îi aducem omagii în cadrul manifestărilor culturale, dar unul dintre cele mai frumoase omagii le-a aparținut, fără doar și poate, soților Doina și Ion Aldea-Teodorovici. 

Poate prima melodie care ne vine în minte și ne răsună în urechi când ne gândim la cei doi artiști basarabeni este “Eminescu”, interpretată într-un stil inconfundabil. Versurile îi aparțin poetului Grigore Vieru, iar muzica – lui Ion Aldea-Teodorovici.

În galeria foto de mai jos puteți vedea o serie de poze inedite cu soții Doina și Ion Aldea-Teodorovici.

În aproape toate cântecele lor transpare dorința fierbinte a unirii Basarabiei cu România. De fiecare dată, cele două voci de aur reușeau să ajungă la sufletele oamenilor.

Viața le-a fost curmată în mod tragic, în 1992, într-un accident de mașină, care ridică numeroase semne de întrebare chiar și după aproape 25 de ani. În momentul tragediei, Doina Aldea-Teodorovici era însărcinată cu cel de-al doilea copil.

Citește și Se crede că Eminescu ar fi avut un fiu

“Marți, 3 noiembrie, întreaga Republică Moldova și-a luat rămas bun de la Doina și Ion Aldea-Teodorovici. În scurta lor viață pământească, au devenit un simbol al cântecului de libertate și al celor mai sacre aspirații ale românilor din stânga Prutului”, scria ziarul “Moldova suverană” la 2 zile de la funeralii.

Unicul fiu, Cristofor, astăzi în vârstă de 34 de ani, a moștenit talentul părinților săi și are propriul proiect muzical – Aldea-Teodorovici Orchestra. Mai jos, celebra melodie “Eminescu”, în interpretarea artistului Cristofor Aldea-Teodorovici.

Surse foto: pagina oficială de facebook a lui Cristofor Aldea-Teodorovici, capturi de pe canalul de YouTube al artistului Cristofor Aldea-Teodorovici, www.libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse