Doi soldați ruși i-a spus unei fetiței de 4 ani că „o va face femeie” înainte de a fi abuzată sexual sub privirile părinților

Crime inimaginabile în Ucraina: doi soldați ruși, lunetiști, au abuzat sexual o fetiță de 4 ani, apoi au violat-o și pe mamă, sub privirile soțului ei, bătut crunt de cei doi.

Foto jos: O scanare a unui document cu un grup de 12 soldați ruși suspectați de violență sexuală în districtul Brovary de la periferia Kievului, Ucraina, în martie 2022, întocmit de Biroul pentru crime de război al Procurorului General al Ucrainei pentru a ajuta victimele să identifice autorii violurilor și alte atrocități. Biroul Procurorului General al Ucrainei/Fișă prin REUTERS

Ucraina a acuzat doi soldați ruși că au agresat sexual o fetiță de patru ani și că și-au violat mama sub amenințarea armei. Potrivit dosarelor de urmărire penală ucrainene văzute de oficialii Reuters, incidentele s-au numărat printre o serie de crime sexuale comise de soldații ruși ai unei Brigăzi Speciale în patru case din districtul Brovary, lângă capitala Kiev, în martie 2022.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns unei solicitări de a comenta aceste acuzații.

În timpul acțiunii forțate a Moscovei de a captura Kievul după invazia din 24 februarie anul trecut, soldații ruși au intrat în Brovary câteva zile mai târziu, jefuind și folosind violența sexuală ca tactică deliberată de terorizare a populației, au spus procurorii ucraineni.

“Au identificat femeile singure în principal, și-au coordonat acțiunile și apoi rolurile', au spus procurorii, ale căror documente din 2022 s-au bazat pe interviuri cu martori și supraviețuitori.

Cele mai multe dintre presupusele atrocități au avut loc pe 13 martie, când militari „în stare de ebrietate alcoolică, au pătruns în curtea casei în care locuia o familie tânără', au susținut procurorii.

Tatăl a fost bătut cu o oală de metal, apoi a fost forțat să îngenuncheze în timp ce soția sa a fost violată în grup. Unul dintre soldați i-a spus fetiței de patru ani că „o va face femeie' înainte de a fi abuzată, se arată în documente.

Familia a supraviețuit, deși procurorii au spus că investighează alte infracțiuni în zonă, inclusiv crime în rândul populației civile.

Guvernul președintelui Vladimir Putin, care spune că se luptă cu „neonaziștii' susținuți de Occident în Ucraina, a negat în mod repetat acuzațiile de atrocități. De asemenea, a negat faptul că militari rușii sunt implicați în acte de violență sexuală.

Atrocități, violuri în grup, crime inimaginabile

Soldații descoperiți de Reuters erau ambii lunetişti, în vârstă de 32 și 28 de ani, se arată în dosare, adăugând că primul a murit, în timp ce, cel mai tânăr, pe nume Yevgeniy Chernoknizhniy, s-a întors în Rusia. Cei doi lunetişti s-au numărat printre cei şase suspecţi acuzaţi de atrocitățile din Brovary, despre care procurorii spun că este una dintre cele mai ample anchete de abuz sexual de la începutul invaziei.

După presupusul atac asupra fetei și a părinților ei, cei doi militari au intrat în casa unui cuplu de bătrâni de alături, unde i-au bătut, violând și o femeie însărcinată de 41 de ani și o tânără de 17 ani.

Într-o altă locație în care locuiau mai multe familii, soldații i-au forțat pe toți să intre în bucătărie și au violat în grup o fată de 15 ani și pe mama ei, au spus aceștia.

Toate victimele au supraviețuit, au spus procurorii, și au primit asistență psihologică și medicală.

O anchetă preliminară este în desfășurare cu privire la posibilul rol al oficialilor superiori în atacurile din Brovary, au spus procurorii. Procuratura Generală a Ucrainei spune că investighează peste 71.000 de rapoarte de crime de război primite de când Rusia a trimis zeci de mii de militari peste graniță.

Anchetatorii ucraineni știu că probabilitatea de a găsi și pedepsi suspecții este scăzută și procesele ar fi în principal în lipsă, dar există și eforturi internaționale de urmărire penală a crimelor de război, inclusiv de către Curtea Penală Internațională.

Deși este puțin probabil ca suspecții să fie predați de Moscova, orice persoană condamnată în lipsă poate fi trecută pe listele internaționale de supraveghere, ceea ce ar îngreuna călătoriile.

Rusia a acuzat, de asemenea, forțele ucrainene de crime de război, inclusiv execuția a 10 prizonieri de război.

O misiune a ONU de monitorizare a drepturilor omului din Ucraina a declarat că cele mai multe dintre zecile de acuzații de violență sexuală au vizat armata rusă.

Până acum, procurorii ucraineni au condamnat 26 de ruși pentru crime de război – unii prizonieri de război, alții în lipsă – dintre care unul pentru viol.

Alla Pugacheva a criticat războiul din Ucraina. Ce a cerut cunoscuta cântăreață autorităților ruse?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri