Probleme digestive: Omicron sau o viroză? Semne pe care nu trebuie să le ignori

Dacă ați avut probleme digestive în ultima vreme, poate că ați pus-o pe seama unei alimentații necorespunzătoare. Însă specialiștii susțin că poate fi vorba de Omicron.

În ultima săptămână, în Marea Britanie a crescut foarte mult numărul pacienților care caută să afle de ce au probleme cu stomacul și dacă este din cauza Covid. Omicron este în prezent tulpina dominantă a virusului în Marea Britanie, majoritatea oamenilor spunând că au suferit de simptome asemănătoare răcelii, cum ar fi durerile în gât sau curgerea nasului.

Studiile au arătat că Omicron este o tulpină mai blândă decât alte variante care i-au precedat, cum ar fi Alpha și Delta, în special în cazul persoanelor vaccinate. Dar, în timp ce majoritatea oamenilor au simptome asemănătoare răcelii, unii se luptă și cu dureri de stomac.

În ultimele șapte zile, căutările pentru “dureri de stomac Covid” au crescut în Marea Britanie cu peste 100 la sută. În timp ce căutările pentru “este durerea de stomac un semn de Covid”, au crescut, de asemenea, cu 70 la sută, arată datele de la Google Trends, scrie The Sun.

Aceste căutări vin în contextul în care experții de la aplicația ZOE Symptom Tracker spun că a existat o creștere recentă a numărului de persoane care raportează simptome gastrointestinale prin intermediul aplicației.

Experții spun că, de la începutul pandemiei, oamenii au înregistrat prin intermediul aplicației simptome asociate cu probleme stomacale. Printre acestea se numără diareea, durerile de stomac, senzația de rău sau pierderea poftei de mâncare.

Medicul american, Dr. Bill Admire, a declarat că majoritatea persoanelor care au contractat varianta Delta vor suferi o formă de probleme respiratorii – problemele respiratorii superioare fiind factorul cheie.

„Dar cu Omicron, pacienții cu probleme gastrointestinale se manifestă și au mai multe simptome”, a spus el, mai scrie sursa citată anterior.

Studiile au arătat că persoanele care au Covid-19 pot prezenta uneori simptome gastrointestinale.

Publicată în Journal of Microbiology, Immunology and Infection, experții au descoperit că greața și vărsăturile au fost două dintre cele mai frecvente simptome – alături de alte simptome cheie ale Covid, cum ar fi durerea în gât sau pierderea gustului și a mirosului.

Studiul sugerează că probleme precum diareea, greața și vărsăturile ar putea fi declanșate de infecția Covid.

Motivul pentru care oamenii sunt bolnavi, cred ei, se datorează răspunsului inflamator al organismului la infecția virală.

Experții de la ZOE au declarat că aceste simptome au fost comune cu toate variantele și au declanșat o investigație pentru a afla dacă a existat sau nu o creștere a acestor simptome, în special cu Omicron.

Aceștia au spus: “Când am analizat rezultatele testelor PCR raportate în aplicație, am constatat că, în timp ce o proporție semnificativă de persoane care au raportat simptome gastrointestinale au fost testate pozitiv, am observat, de asemenea, o creștere a proporției de persoane cu aceste simptome care au fost testate negativ. A existat un model similar cu rezultatele testelor de flux lateral.

Acest lucru sugerează că, deși Omicron poate fi asociat cu simptome gastro-intestinale, ratele nu sunt mai mari decât cele observate la Delta, iar unul sau mai multe alte tipuri de burtă sunt susceptibile de a fi răspândite în populație în momentul de față.

De exemplu, norovirusul este foarte frecvent în această perioadă a anului, deși în prezent nu avem nicio modalitate de a testa dacă persoanele care raportează simptome gastrointestinale în aplicație sunt infectate cu acesta'. Dacă vă confruntați cu probleme stomacale, este important să nu le ignorați, deoarece ar putea fi cauzate de un virus urât, cum ar fi norovirusul.

Semne pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată atunci când vine vorba de probleme cu stomacul:

  • durerea de stomac a apărut brusc sau este severă
  • vă doare când vă atingeți stomacul
  • vomitați sânge și voma arată ca o cafea măcinată
  • scaunul este cu sânge sau negru
  • nu puteți face pipi
  • vă constipați
  • vă chinuiți să respirați
  • aveți dureri în piept
  • sunteți diabetic și vomitați
  • aveți stări de leșin

Este important ca, dacă aveți aceste simptome, să solicitați imediat asistență medicală de urgență. Deși acestea sunt simptomele pe care le veți resimți dacă aveți nevoie de asistență medicală de urgență, majoritatea persoanelor cu probleme stomacale, cum ar fi norovirusul sau probleme gastrointestinale, vor avea probabil simptome mai ușoare.

Acestea vor include, de obicei, o febră ușoară, vărsături, senzație de rău și diaree apoasă bruscă. De asemenea, este posibil să aveți dureri de cap și dureri de brațe și picioare. Pentru majoritatea problemelor stomacale puteți obține remedii fără prescripție medicală de la farmacie. Este important să vă păstrați o bună igienă a mâinilor, mai ales dacă nu vă simțiți bine, deoarece astfel veți evita răspândirea virusului la alte persoane.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri