Distrează-te alături de copiii tăi în vacanța de Crăciun! Iată ce activități puteți face împreună

Distrează-te alături de copiii tăi în vacanța de Crăciun! Iată ce activități puteți face împreună

Mai este foarte puțin până la Crăciun, iar pregătirile sunt în toi și goana după cadouri parcă nu se mai termină. În școli deja miroase a vacanță, iar elevii sunt deja cu gândul la zilele libere în care au program de voie.

În această perioadă cei mici pot să uite puțin de teme și de materiile de școală, pentru că este un bun prilej de relexare. Așa că, elevii ar trebuie să se joace mai mult și să se bucure de hobby-uri. Părinții trebuie să-și facă timp pentru cei mici și să organizeze activități distractive în familie.

Dacă nu știi încă ce program să le faci celor mici în vacanța de iarnă, iată câteva propuneri interesante, conform Intuitext.

1. Joacă-te cu cei mici în zăpadă

Atunci când vremea permite, activitățile de iarnă pot fi numeroase și extrem de distractive. În oraș sau la munte, copiii ar trebui să petreacă timp în aer liber, jucându-se cu zăpadă, mergând la patinoar, la schi sau la săniuș. În plus, construind oameni de zăpadă sau iglu-uri în miniatură, copiii își dezvoltă imaginația și învață tehnici esențiale de realizare a unei case din blocuri de gheață.

2. Pregătiri culinare de Crăciun pentru bucate tradiționale

Una dintre activitățile care apropie copiii de părinții lor, indiferent de vârstă, este prepararea diverselor bunătăți de Crăciun. Deși pregătirea bucatelor va dura puțin mai mult, copiii vor avea ocazia să învețe să facă un aluat corect, să descopere de ce se „taie maioneza, cum „stingem bicarbonatul de sodiu în oțet sau zeamă de lămâie sau ce efecte magice are drojdia asupra unui aluat bine făcut. Așadar, implică-i și pe ei în activitățile casnice pe cât este posibil.

3. Decorațiuni de Crăciun lucrate manual

Când le permitem copiilor să creeze, rezultatul poate fi unul spectaculos. Părinții ar trebuie să le ofere copiilor toate instrumentele de care au nevoie pentru a realiza singuri decorațiuni speciale pentru sărbătorile de iarnă. Ghirlande, îngerași, globuri din hârtie creponată – toate își vor găsi locul în casă și vor spori atmosfera magică de Crăciun.

4. Jocuri educaționale online

Oricât de plăcute ar fi activitățile practice, noile generații de copii digitali iubesc tehnologia și toate noutățile pe care gadget-urile smart le aduc în viața lor. Specialiștii Intuitext în educație îi sfătuiesc pe părinți să facă din tehnologie un aliat și să le strecoare în darul de Crăciun produse educaționale care să-i ajute pe copii să învețe cu adevărat cu plăcere. Fie că vorbim de platforme online destinate copiilor din clasele primare, fie de platforme pentru elevii de gimnaziu, specialiștii Intuitext au creat cele mai ingenioase și eficiente moduri de a transforma educația într-o activitate agreabilă pentru copii.

Citește și:

SERIA Mărturii după educația alternativă, Episodul 4

SERIA Mărturii după educația alternativă: Spiritul de echipă, Episodul 3

SERIA Mărturii după educația alternativă: Vorbitul în public, Episodul 2

SERIA Mărturii după educația alternativă. Episodul 1

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie