Detoxifierea pielii pas cu pas

detoxifierea pielii

O piele frumoasă presupune mai mult decât folosirea de creme şi loţiuni scumpe. Îngrijirea ei este un proces complex, care trebuie să înceapă din interior. Detoxifierea pielii este, aşadar, primul pas către sănătatea şi frumuseţea oricărei femei. O detoxifiere corectă are în vedere mai multe aspecte, pe care le vom detalia în cele ce urmează.

detoxifierea pielii

Specialiştii susţin că în piele se acumulează zilnic miliarde de toxine. Acestea provin de la substanţele chimice conţinute de produsele cosmetice folosite, de la compuşii chimici luaţi din alimente, apă şi aer pe care organismul nu reuşeşte să-i elimine, de la radicalii liberi, de la proteinele care se degradează. Toate acestea sufocă epiderma, împiedicând celulele să funcţioneze corect. Consecinţa este pierderea tonusului şi a strălucirii pielii.

Alimentaţia, rol-cheie în detoxifierea pielii

Alimentaţia echilibrată, din care să nu lipsească proteinele, glucidele, lipidele, vitaminele şi mineralele, este factorul-cheie în menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii. Toate aceste nutrimente, răspândite în organism prin circulaţia sângelui, hranesc celulele. În timp ce unele capilare sanguine asigură nutriţia celulelor, o altă parte ajută la eliminarea deşeurilor pe care le transportă către organele excretoare (rinichi, colon, piele). Acestea din urmă au rolul de a evacua toxinele.

Un rol esenţial în detoxifierea pielii îl are consumul de alimente benefice sănătăţii ficatului: legume amare (spanac, sfeclă, dovlecei, fasole verde, sparanghel), fructe exotice, citrice, anghinare. De asemenea, se recomandă consumul de alimente bogate în vitaminele A, B, C, E (morcovi, dovlecei, broccoli, cartofi dulci, roşii, varză, ardei gras, legume cu frunze verzi, nuci, cereale integrale, ulei vegetal şi ulei de ficat), în oligoelemente (seleniu şi zinc – ficat de vită, macrou, cereale, germeni de grâu, drojdie de bere, seminţe de dovleac şi de susan, carne de vită şi miel, nuci caju, ciocolată neagră, fructe de mare) şi în acizi graşi esenţiali (peşte gras, seminţe de in, fasole, soia, spirulină).

Hidratarea optimă este în egală măsură de importantă în detoxifierea pielii.

Rolul saunei în detoxifierea pielii

O metodă foarte eficientă de detoxifiere a pielii o reprezintă îndepărtarea celulelor moarte şi reactivarea microcirculaţiei. De regulă, acest lucru este obţinut prin gomaj, însă acesta agresează bariera protectoare a pielii, ceea ce va duce la deshidratarea şi la iritarea pielii. De aceea, este mult mai recomandată descuamarea naturală. Aceasta se poate obţine cu ajutorul saunei faciale sau al unui difuzor cu vapori la nivelul feţei, iar pentru pielea de pe restul corpului se recomandă sauna cu aburi (hammam) o dată pe săptămână.

Drenajul manual, o tehnică imbatabilă

Pentru a completa procesul de detoxifiere a pielii, apelează la drenajele limfatice. Acestea reactivează microcirculaţia şi se realizează prin presarea ganglionilor limfatici aflaţi de o parte şi de alta a gâtului, în spatele urechilor, în jurul ochilor, la mijlocul arcadelor, pe tâmple. Presarea corectă a ganglionilor se realizează circular, de câteva ori, cu două degete lipite.

Produse cosmetice pentru detoxifierea pielii

Cele mai eficiente produse cosmetice în detoxifierea pielii sunt serurile şi cremele hidratante şi regenerante. Pielea poate elimina toxine sau se poate regenera, iar aceste două procese nu au loc în acelaşi timp. Serurile sunt active noaptea, în timp ce efectul cremelor hidratante sau regenerante este potenţat pe timpul zilei. Totuşi, o noapte pe săptămână, poţi renunţa la a aplica serul pentru a lăsa pielea să respire şi a o forţa să-şi consolideze fără ajutor sistemul său natural de apărare.

Pont: Deşi procesul de detoxifiere a pielii se desfăşoară pe termen lung, îţi propunem să încerci varianta scurtă a acestuia, care durează 15 zile. Pe parcursul celor 15 zile, pe lângă recomandările de mai sus, bea un pahar de apă cu lămâie în fiecare dimineaţă. Efectele asupra pielii tale vor fi cu adevărat uimitoare.

 

Autor: Oana Anghel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate