Despre bucurie, pur si simplu!

Despre bucurie, pur si simplu!

Iata ce motive am gasit noi, pentru a ne imbraca sufletul in sarbatoare si a ne bucura, chiar si fara bani si fara sufletul pereche alaturi.

Banii ar putea sa fie un factor de stres, in perioada sarbatorilor, pentru ca avem de cumparat cadouri pentru: parinti, copii, rude, prieteni, cunostinte, etc.

Dar daca bugetul nu ne permite sa facem multe investitii, am putea oferi lucruri simbolice, ,,de suflet,, care sa le aduca celor dragi zambetul pe buze si sa le permita sa simta dragostea noastra.

De exemplu, am putea sa confectionam noi ceva, din lucruri pe care le avem deja si pe care le-am putea ,,redefini,, intr-o haina noua: o felicitare, un colier handmade, o rama foto, o caseta de bijuterii pictata, un sapun de casa, podoabe de Craciun, etc.

Ori am putea sa ne punem in slujba celor dragi, oferindu-le un serviciu anume: un masaj de relaxare, un fel de mancare preferat, orice.

Daca nu ne permitem sa mergem la teatru, film, concerte, avem alternative: plimbari prin parc, sau evenimente cu intrare libera (concerte de colinde organizate in aer liber, expozitii de arta).

Sa pretuim ceea ce avem!

In aceasta perioada, vom avea timp sa facem lucruri care ne plac cu adevarat: sa citim, sa ascultam muzica, sa ne plimbam, sa ne rasfatam si sa ne vedem cu oamenii dragi. Acesta este un motiv de sarbatoare!

Iar daca un pui de depresie incearca sa-si gaseasca loc in sufletul nostru, cea mai buna metoda de a scapa de ea este sa facem o fapta buna.

Nu trebuie sa donam o suma enorma pentru a ajuta pe cineva, dar putem gasi intotdeauna ceva pentru celalalt. Iar bucuria lui va deveni si bucuria noastra!

De asemenea, am putea intocmi o lista cu ceea ce avem bun in viata noastra: sanatate, locuinta, prieteni, animal de companie, orice. Vom descoperi cat suntem de bogati si cat de multe motive avem sa fim recunoscatori!

Sa nu uitam esenta acestei sarbatori

Craciunul este cea mai importanta sarbatoare crestina, pentru ca marcheaza nasterea Mantuitorului.

Esenta crestinismului este iubirea, de aceea pentru a trai cu adevarat aceasta sarbatoare, va propun sa iubim mai mult oamenii, animalele, viata!

Va doresc sarbatori fericite!

Autor: Magda Campeanu

Vezi si Fericirea se măsoară în endorfine sau Un Craciun linistit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii in familie