Deschide bine ochii înainte de căsătorie! Ce trebuie să pui la punct înainte de a te căsători

Nimănui nu îi ia mult timp nici să se căsătorească, nici să divorțeze. Ambele lucruri se pot face și repede, și ușor. Mai greu este să ai o căsnicie de durată, care să funcționeze așa cum este normal. Ies din discuție căsniciile în care partenerii rămân din obligație sau pentru că fac zilnic compromisuri. Chiar dacă unele dintre subiectele care este bine să fie discutate înainte de căsătorie îți par acum ilare, peste niște ani s-ar putea să-ți pară rău că nu le-ai luat în serios. Și că nu ai lămurit încă de la început unele aspecte. Deci, deschide bine ochii înainte de căsătorie! Ce trebuie să pui la punct înainte de a te căsători

Vrei să te căsătorești cu mine?

Asigură-te că vrea să întemeieze o familie cu tine. Este șocant, dar există bărbați care chiar își iau cu adevărat iubita prin surprindere cu cererea în căsătorie, fără să se fi discutat vreodată acest lucru. O fac de dragul surprizei ori sub un impuls de moment. Oricât de mult ți-ai dori să te măriți, dacă ești protagonista unui astfel de scenariu mai bine „scutură-l' și dă-i temă să se gândească bine dacă vrea acest lucru cu adevărat. Și dacă îți argumentează, cu atât mai bine.

Cum vrei să ne creștem copiii?

Nu este suficient să și-i dorească. Mai trebuie să știi și cum „vede' creșterea lor. Dacă este genul implicat sau preferă să îi știe la bunici până se fac mai… mărișori.

Cât spațiu suntem dispuși să ne oferim reciproc?

Lui încă îi place să meargă la fotbal cu băieții, o dată pe săptămână. Tu ai un ritual în a merge cu prietena ta, ca fetele, la film. Sau la o cafea. Stabiliți cât spatiu și câtă libertate vă acordați. Cu limite raționale, desigur.

Cum ai de gând să acționezi când lucrurile nu mai merg bine între noi?

Toate căsniciile au suișuri și coborâșuri, niciuna nu a scăpat. Chiar dacă acum sunteți convinși că niciodată nu veți putea fi supărati unul pe celălalt, să știți că e inevitabil. Decideți de pe acum dacă, într-o criză majoră în cuplu, veți apela la consiliere. La familie, prieteni sau chiar psiholog. Altfel, acțiunile voastre din acele momente vor putea deveni motive de adâncire a crizei.

Cum ne vom împărți îndatoririle?

Decât să vă certați și să ajungeți la lucruri chiar mai… urâte de-atât, mai bine stabiliți exact cine merge la cumpărături, cine plătește facturile, cine face curățenie generală, cine duce copiii la meditații, cum vă alegeți vacanțele etc.

Indiferent ce se va întâmpla, vei fi deschis/ă comunicării?

Dacă amândoi sunteți de acord cu acest lucru, veți putea trece printr-o mulțime de situații care, în absența comunicării, pot ucide relația. Construiți, mențineți și dezvoltați încrederea reciprocă, încrederea că poți vorbi liber și spune tot ce simți și crezi cu privire la diversele probleme de cuplu.

Unde de vezi peste zece ani?

Ar trebui ca răspunsul să te includă pe tine. Și copiii. Dacă are alte… gânduri, cum ar fi cariera sau emigrarea iar acestea contravin aspirațiilor tale, nu te pripi să îi zici „Marele DA'.

Ce ai face dacă am avea un copil cu handicap?

Subiectul este extrem de delicat. Și totuși el trebuie abordat. Este mai bine să știi pe ce picior joci decât să te trezești într-o situație dramatică.

Ce părere ai despre religie?

Dacă aveți religii diferite, ar putea fi o problemă. Și acesta este un subiect foarte sensibil, care trebuie pus la punct. Dacă religia este importantă pentru tine, crezi că vei putea sta alături de o persoană care nu îți respectă valorile fundamentale?

La câte evenimente sociale va trebui să particip?

Nu, nu este o întrebare de luat în râs. Trebuie neapărat lămurit cum stă treaba cu participarea la zilele de naștere și onomasticile tuturor membrilor familiei extinse, a tuturor prietenilor din copilărie, colegilor de facultate sau amicilor, la petreceri cu și fără motiv. Pare amuzant, dar este un subiect strașnic de ceartă.

Desigur, nu sunt acestea toate aspectele pe care este bine să le discutați înainte de a vă căsători. Mai sunt o mulțime. De aceea îți recomandăm să nu te pripești, să te gândești bine la toate subiectele care te interesează și asupra cărora ai avea nevoie de răspunsuri. Sincere.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Iată ce se spune despre căsătorie… o să rămâi șocată!

De ce unii bărbați nu pot fi 100% fideli? Iată opinia psihologului

Am aflat de la cititoarele Avantaje: trucuri eficiente pentru a ieși din situații de criză

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii