Decizie de ultimă oră! Ce se întâmplă cu elevii care nu obțin nota 5 la Evaluarea Naţională?

Decizie de ultimă oră! Admiterea în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 se schimbă. Uite ce se întâmplă cu elevii care nu obțin nota 5 la Evaluarea Naţională.

Dacă până acum elevii care obțineau o notă mai mică de 5 la Evaluarea Națională puteau spera la un loc într-un liceu de stat, evident unul mai slab cotat, începând cu anul școlar 2020-2021, situația se schimbă radical.

Ce se întâmplă cu elevii care nu obțin nota 5 la Evaluarea Naţională?

Potrivit Ordinului publicat, joi, în Monitorul Oficial, și semnat de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, elevii care nu obțin nota 5 la Evaluarea Națională nu vor mai putea intra în repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu, ci vor urma o școală profesională.

“La procesul de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021 participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională şi a căror medie de admitere, calculată conform punctului I al anexei 2 din prezentul ordin, este minimum 5.”, este mențiunea făcută de autorități în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

Practic, modificarea îi afectează pe elevii de clasa a VIII-a care nu reușesc să obțină o notă de trecere la Evaluarea Națională

Măsura luată de autorități a fost privită cu ochi buni de Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, acesta considerând că elevii vor fi astfel ajutați să își găsească mult mai ușor un domeniu de activitate în care să se descurce excelent.

“Trebuia să ajutăm, chiar dacă pare un pic forţat, trebuia să asigurăm această alternativă pentru elevii care intrau la liceele teoretice cu medii mult sub 5 – nu aproape de 5, mult sub 5 – şi care sub nicio formă nu reuşeau să obţină această diplomă de Bacalaureat.”, a spus Iulian Cristache, potrivit mediafax.ro

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Educația copiilor noștri: La privat sau la stat? Explicațiile psihologului Alexandru Pleșea

Studiile spun clar: copiii îndopați ajung adulții obezi

Copiii bolnavi și singuri contează. Pe noi.

Vezi si structura an scolar 2019-2020

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie