Educația copiilor noștri: La privat sau la stat? Explicațiile psihologului Alexandru Pleșea

Psihologul Alexandru Pleșea

Copii sunt oglindă noastră și vrem tot ce este mai bine pentru ei. Venitul lunar obținut de părinți, permit sau nu, un nivel superior al școlii unde acesta să învețe.

În opinia psihologul Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, există câteva diferențe care merită observate într-un regim privat și unul de stat.

Cum verifici eficiența sistemelor de învățământ privat și de stat?

Acestea se pot verifica prin simpla observație a comportamentului copilului, dar și a profesorului sau educatorului, și anume:

Comportamentul copilului: lipsa de răbdare, de atenție – concentrare, lipsa de reacție sau răspuns la noi jocuri care apar, de timpul de stat pe telefon, lipsa de creativitate în noi jocuri, de intrat în discuție cu alți copii sau nu.

Aceste atitudini care se pot observa sunt un semn al dezvoltării copilului. În acest caz, adulții ajută copilul prin implicare activă constantă.

Comportamentul educatorului: se face prin observarea față în față, în ședințe cu părinții și prin discuție liberă.

Dacă menține atenția la ce îi spui sau îl rogi, mișcarea ochilor și mâinilor, zâmbetul sau aprecierea pe care o face față de alți copii, reacția sau răspunsul la sugestiile sau mențiunile părintelui, atitudinea emoțională față de copii și față de el însuși sau față oamenii din jur.

 Diferența între școlile private și cele de stat

„Atât școlile de stat, cât și cele private sunt utile, însă utilitatea are nivele și ele trebuie menționate. Școlile de stat îl învață pe copil cum să se încadreze în societate.

Să învețe prin funcția sa rațională, să ia parte la competiție sau concurență, să memoreze mecanic, să se încadreze în legile și regulile școlii și să mențină ordinea generală, cât și comportamentul îndoctrinat de către educatori în ceea ce îi privește pe colegi.

De cealaltă parte, școlile private îl învață pe copil cum să învețe, cum să găsească singuri soluții la probleme, cum să se raporteze emoțional la lumea din jur.

Îmbină învățatul prin funcția emoțională și cea rațională simultan. Învață cum să investească încredere în alți copii sau în adulți, învață să piardă și să fie ok cu asta.

Nu promovează concurența sau competiția și nici bârfa', conchide psihologul Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții.

Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, este sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut şi trainer în programare neuro-lingvistică.

A studiat natura minţii umane în trei sisteme educaţionale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi România şi de peste 10 ani organizează cursuri şi traininguri în România.

Scopul este acela de a-i face pe oameni să afle ce posibilități au când își folosesc resursele intelectuale și să arate abilitățile pe care mintea noastră încă le are latente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie