De la ce vârsta este recomandat să dai copilul la gimnastică


În cadrul emisiunii LIFESTYLE SĂNĂTOS am avut-o invitată pe cea mai titrată antrenoare de gimnastică din lume, Mariana Bitang.

Am vorbit despre viitorul gimnasticii românești, despre mult-discutata rigurozitate a antrenorilor în timpul antrenamentelor, dar și despre programul Țară, țară vrem campioane, inițiat de antrenorii Mariana Bitang și Octavian Bellu.

De la ce vârsta este recomandat să dai copilul la gimnastică

Când vine vorba despre începerea practicării unui sport, părerile sunt împărțire. De aceea, am întrebat-o pe Mariana Bitang de ce la ce vârstă pot fi dați copiii la gimnastică.

“6-7 ani, aceasta este vârsta optimă pentru a începe gimnastica. Dar dacă sunt copii excepții, care sunt și mai mici sau și mai mari, îi luăm și pe aceia. E păcat, dacă un copil are calități extraordinare, să-l refuzi într-o selecție doar că e născut cu un an mai devreme sau mai târziu”, a spus Mariana Bitang, renumită antrenoare federală de gimnastică a României.

Vârsta propice pentru a începe gimnastica este de 6-7 ani

“Mulți copii încep gimnastica foarte devreme, dar depinde ce fel de gimanastică dorești să începi. Dacă într-adevăr duci copilul doar să se joace, e ok, la patru ani. Dar ca să-l dai la performanță de la 4-5 ani, mi se pare cam devreme. 6-7 ani este vârsta optimă”, a continuat aceasta.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea explicația Marianei Bitang, renumită antrenoare federală de gimnastică a României.

 

Iulia Sandu

Foto: captura foto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Lifestyle sănătos