De ce trebuie să acorzi o atenție deosebită buricului?
Igiena pielii este extrem de importantă, însă uneori doar a da la întâmplare cu un burete îmbibat în săpun peste abdomen nu este suficient. Curățarea buricului necesită puțină atenție și grijă suplimentară.
Detaliile depind de tipul de buric pe care îl ai. Persoanele cu buricul mai proeminent sunt norocoase. Procesul de curățare este mai ușor pentru ele. Experții sunt de acord, în general, că tot ce trebuie să facă este să folosească un burete cu săpun și să spele ușor buricul. Cu toate acestea, potrivit Healthline, uneori este necesară o dischetă de bumbac sau un bețișor de ureche și puțin alcool sanitar.
Înainte de a intra în baie, trebuie îmbibat tamponul în puțin alcool și curățate delicat toate pliurile buricului. Dacă tamponul sau bețișoril se murdăresc, este necesar schimbarea acestora. Deoarece alcoolul poate fi dăunător pentru pielea sensibilă, unii medici recomandă doar apă și săpun. De asemenea, aceștia susțin că buricul trebuie curățat o dată sau de două ori pe săptămână sau dacă începe să miroasă ciudat.
Ce se întâmplă dacă nu se face o curățare adecvată a buricului?
Un miros neplăcut nu este singura problemă pe care o poate cauza un buric murdar. Acele mici pliuri sunt un teren propice pentru bacterii. Uleiul, murdăria, cheratina și alte gunoaie se pot, de asemenea, acumula în timp și se pot solidifica într-o piatră tare, maro sau neagră, cunoscută sub numele de omfalolit sau piatră de buric.
Foto: 123RF