De ce slăbești de la ghimbir: explicație pentru toată lumea

Nu este o invenție a internetului! Studiile spun că pentru a pierde în greutate este indicat să incluzi în dieta obișnuită, ghimbir. Ghimbirul slăbește și aduce numeroase alte beneficii sănătații!

Tot auzim de proprietățile benefice ale ghimbirului fără să știm că este o plantă folosită de câteva secole, strămoșii noștri descoperind că acesta este un adjuvant în special în problemele tractului digestiv, are un efect stimulator asupra metabolismului și este bogat în antioxidanți, în mod deosebit gingerol și 6-paradol.

Ce spun studiile?

În anul 2013, un studiu realizat pe șoareci în laborator a scos la iveală faptul că gingerolul împreună cu alți componenți extrași din ghimbir duc la scăderea în greutate, la reducerea țesutului adipos, la un nivel îmbunătățit al colesterolului HDL, și echilibrează nivelul de insulină din sânge.
Alte cercetări au arătat că 6-paradolul are efecte dovedite antioxidante și antitumorale pe șoareci. O parte dintre ei au reușit să ardă mai multă grăsime activând grasimea maro, cea care contribuie la reglarea temperaturii corpului. Practic, elementul 6-paradol poate cauza aceeași reacție ca atunci când îți este frig, transmițând corpului să înceapă să ardă grăsimi și calorii pentru a menține căldura corpului.

O altă analiză din 2018 realizată pe un eșantion de 400 de persoane a arătat că cei care au introdus în alimentație extract de ghimbir au pierdut mai multe kilograme și au avut un nivel normal de zahăr în sânge, față de cei care nu au luat ghimbir.

Un alt studiu din 2019 a descoperit că cei care au suplimentat dieta cu extract de ghimbir au scăpat de câteva kilograme și au avut un nivel al glicemiei mai bun decât cei care nu au făcut-o.

Alt studiu din 2019 a venit cu rezultate similare: grupul de oameni care au luat suplimente cu extract de ghimbir au eliminat semnificativ mai multe kilograme și grăsime decât grupul cu pacebo.
În plus, există dovezi că elementul chimic 6-paradol activează grăsimea maro și la oameni.

Una dintre cele mai semnificative cercetări pe subiecți umani este cea publicată de Universitatea din Columbia, ce a avut ca obiect de studiu efectele consumului de ceai de ghimbir la micul dejun. Oamenii de știință au măsurat intensitatea senzației de foame și gradul de sațietate după ce aceștia au consumat ceai de ghimbir dimineața. A fost urmărit cât de mult a influențat acest obicei cantitatea de mâncare consumată pe parcursul zilei, comparativ cu atunci când nu a fost consumat ceaiul de ghimbir.

Rezultatele consumului de ghimbir

S-a descoperit că ghimbirul suprimă pe cale naturală apetitul și, de asemenea, reduce poftele alimentare, ambele contribuind la eforturile de a scăpa de kilogramele în plus. Oamenii care au băut ceai de ghimbir, au mâncat mai puțin decât ceilalți.

Dacă nu vă place gustul ghimbirului, un supliment pe bază ghimbir poate fi cea mai bună alegere. Este, de asemenea, cea mai bună modalitate de a vă asigura că obțineți suficient ghimbir pentru a avea un posibil efect asupra pierderii în greutate. Dozele vor varia, dar de obicei între 500 și 1.500 de miligrame pe zi. Mai multe suplimente pentru slăbit conțin ghimbir. Un studiu clinic a constatat că o combinație de ceai verde, capsaicină (se găsește în ardeiul iute) și extract de ghimbir a stimulat pierderea în greutate și a îmbunătățit sensibilitatea la insulină la femeile supraponderale.

Asigurați-vă că citiți etichetele produselor și discutați cu medicul înainte de a începe să luați suplimente pe bază de ghimbir care pot interacționa cu anumite medicamente.

Apa de gură folosită în exces are efecte dezastruoase

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate