De ce Regele Carol al III-lea nu a cântat imnul național britanic la funeraliile Reginei Elisabeta?

Există un motiv pentru care Regele Carol al III-lea nu a cântat imnul național britanic la funeraliile mamei sale, Regina Elisabeta.

În timp ce familia regală și ceilalți invitați la ceremonia din interiorul Westminster Hall, inclusiv soția sa Camilla, regina consort, au cântat “God Save the King”, regele Carol al III-lea, în vârstă de 73 de ani, a stat în tăcere. Aceasta este o tradiție, deoarece cântecul este adresat monarhului. A fost cunoscut în mod oficial ca „God Save the Queen” pe toată durata domniei de 70 de ani a reginei Elisabeta, cea mai lungă din istorie.

Potrivit site-ului oficial al familiei regale, imnul național în forma sa actuală „datează din secolul al XVIII-lea”, dar „versurile și melodia sunt anonime și pot data din secolul al XVII-lea”, scrie People.

A fost interpretat pentru prima dată la Londra în septembrie 1745 și „această practică s-a răspândit în curând și în alte locuri, iar obiceiul de a saluta monarhii cu acest cântec atunci când intrau într-un loc de divertisment public a fost astfel stabilit”.

Pe 9 septembrie, Regele Carol a ținut primul său discurs de la preluarea tronului, la o zi după moartea Reginei Elisabeta, la vârsta de 96 de ani. În discursul preînregistrat, el a lăudat moștenirea istorică de serviciu a predecesorului său și modul în care aceasta îi va inspira propria domnie.

„Vă vorbesc astăzi cu sentimente de profundă tristețe”, a început Regele Carol, așezat în salonul albastru al Palatului Buckingham, cu o fotografie a Reginei Elisabeta lângă el. “De-a lungul vieții sale, Majestatea Sa Regina – iubita mea mamă – a fost o sursă de inspirație și un exemplu pentru mine și pentru toată familia mea, iar noi îi datorăm cea mai sinceră datorie pe care o poate avea orice familie față de mama sa; pentru dragostea, afecțiunea, îndrumarea, înțelegerea și exemplul ei', a spus Regele Carol al III-lea în primul său discurs.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri