De ce este Ziua Recunoștinței cea mai periculoasă sărbătoare din America

Pentru americani Ziua Recunoștinței este o zi specială, pe care o petrec alături de familie și prieteni, în jurul mesei.

Numită și Thanksgiving Day, Ziua Recunoștinței este o sărbătoare anuală, fiind ziua în care americanii își arată aprecierea pentru recolta bogată din ultimul an.

În ultima zi de joi a lunii noiembrie e sărbătoare mare. Chiar și cele mai îndepărtate rude trebuie să fie prezente la cina de Ziua Recunostintei'. Toți se roagă și mulțumesc pentru faptul că au aproape rude și prieteni. Casele sunt atent împodobite pentru a-și primi oaspeții, iar mesele sunt pline cu delicatese tradiţionale.

Chiar dacă este așteptată cu nerăbdare de către oameni de toate vârstele, Ziua Recunoștinței se poate transforma în una din cele mai periculoase sărbători ale anului.
De la accidente rutiere și incendii, până la intoxicații alimentare și urgențe medicale.

Potrivit Comisiei pentru siguranța produselor de consum din SUA, de Ziua Recunoștinței au loc trei ori mai multe incendii, decât în oricare altă zi a anului.
Statisticile arată că, în 2015, pompierii au primit peste 1760 de apeluri.

Gătitul nesupravegheat este principala cauză și, atunci când vine vorba de echipamentul de gătit, friteuzele sunt cel mai mare vinovat.

“Când prăjiți o pulpă de curcan, umiditatea din carne ar putea cauza o scurgere a uleiului fierbinte, ceea ce ar putea provoca incendii și arsuri”, a declarat Jim Bullock, președintele NY Fire Consultants, pentru DailyMail.com.

Accidente rutiere

Milioane de americani au plecat la drum, în ultimele 12 ore, din oraşele în care trăiesc spre cele în care se vor întâlni cu rudele.

Anul trecut, au fost înregistrate 45,5 milioane de persoane pe drumurile publice. Dar acest lucru înseamnă un risc mai mare de accidente rutiere.

Potrivit Asociației Naționale de Siguranță a Traficului pe Șosea, Ziua Recunoștinței este cea mai periculoasă vacanță atunci când vine vorba de accidente.
În fiecare an, peste 400 de persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere și aproximativ 50.000 de persoane au fost rănite.

Potrivit datelor NHSTA, în 2015, 53% dintre accidentele rutiere care au avut loc de Ziua Recunoștinței au fost cauzate de oameni care nu purtau centurile de siguranță. În 2016, de Thanksgiving Day, peste 800 de persoane au fost implicate în accidente rutiere din cauza consumului de alcool.

 

Iulia Sandu

Foto: Shutterstock.com

 

Vezi si:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse