Ce este Thanksgiving, Ziua Recunoștinței la americani

Pentru americani, Ziua Recunoștinței este o zi specială, pe care o petrec alături de familie și prieteni, în jurul mesei.

Thanksgiving Day, numit și Ziua Curcanului, este o sărbătoare anuală, fiind ziua în care americanii își arată aprecierea pentru recolta bogată din ultimul an.

Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada). Este o sărbătoare a familiei, iar mâncărurile tradiționale de Ziua Recunoștinței sunt curcanul umplut și plăcinta de dovleac. Tradiţionali sunt şi cartofii dulci sau piureul de cartofi.

Thanksgiving sau Ziua Recunoştinţei, a fost sărbătorită prima dată în anul 1621, de coloniştii care aduceau mulţumire pentru recolta bogată obţinută în Lumea Nouă. Indienii Wampanoag i-au ajutat pe aceşti colonişti să cultive pământul şi să pescuiască, salvându-i de la înfometare.

În anul 1941, Congresul SUA a dat un decret potrivit căruia această sărbătoare se celebrează în fiecare an, în cea de-a patra zi de joi din noiembrie.

În ultimii ani, Ziua Recunștinței este urmată de Black Friday (vinerea neagră), ziua care marchează începutul sezonului de cumpărături de Crăciun.

Motiv pentru care angajațiilor companiilor (nu și comercianții) au parte de o mini-vacanță pentru a celebra această sărbătoare alături de ceilalţi membri ai familiei.

 

Iulia Sandu

Foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse