De ce este mai important pentru ficat cum bei decât cantitatea pe care o bei?

Potrivit unui studiu, o băutură de seară la cină ar putea fi mai bună pentru ficat decât o beție de weekend.

Experții de la University College London au declarat că frecvența consumului de alcool într-o săptămână ar putea fi mai puțin importantă pentru sănătatea dumneavoastră decât cantitatea de alcool pe care o consumați într-o singură ședință.

Beneficiile petrecerii a șase zile de abstinență ar putea fi anulate de o noapte petrecută în exces, sugerează ei, scrie The Sun.

Datele obținute de la 313.000 de britanici au arătat că riscul de ciroză hepatică a fost de trei ori mai mare în cazul băutorilor excesivi decât în cazul celor care și-au distribuit băuturile pe parcursul săptămânii.

Șefii din domeniul sănătății sugerează că băutorii ar trebui să se limiteze la șase halbe de bere sau pahare de vin distribuite pe parcursul a trei sau mai multe zile, ceea ce înseamnă 14 unități pe săptămână.

Pamela Healy, șefa British Liver Trust, a declarat: „Această cercetare este importantă, deoarece dezvăluie că nu contează doar cât de mult bei în general, ci și modul în care bei.

„A bea pentru a te îmbăta poate avea consecințe grave pentru sănătatea ficatului tău.

„În ultimii 20 de ani, pe măsură ce alcoolul a devenit mai accesibil și mai ieftin, a avut loc o schimbare îngrijorătoare în cultura consumului de alcool din Marea Britanie.”

Studiile sugerează că o bere sau un pahar de vin ocazional este bun pentru sănătate datorită antioxidanților și efectelor relaxante ale alcoolului – dar prea multă băutură este dăunătoare.

Un raport recent realizat de Drinkaware a constatat că consumul excesiv de alcool este în creștere în Marea Britanie.

Cel mai recent studiu arată că un chef de 12 sau mai multe unități într-o zi – de exemplu, patru halbe de bere de 5% – crește riscul de cicatrizare permanentă a ficatului, numită ciroză.

Ciroza duce adesea la boli de ficat, care ucide peste 10.000 de britanici pe an.

Cercetarea, publicată în revista Nature Communications, a declarat că decesele legate de alcool au crescut cu o cincime de la pandemia Covid.

Dr. Gautam Mehta, autorul principal al studiului, a declarat: „Rezultatele noastre sugerează că ar fi mai dăunător să bei 21 de unități în câteva sesiuni decât să le împrăștii uniform pe parcursul unei săptămâni”.

Studiul a adăugat că băutorii cu diabet zaharat de tip 2 prezintă, de asemenea, un risc mai mare de boli hepatice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate