De ce dacă amâni alarma crești riscul unei probleme de sănătate periculoase?

Cei mai mulți dintre noi amânăm alarma în mod repetat dimineața. Dar un nou studiu avertizează că acest lucru ar putea avea consecințe negative asupra sănătății.

Cercetătorii au descoperit că cei care au alarme repetate sunt mai predispuși să aibă un ritm cardiac mai ridicat în comparație cu cei care se trezesc imediat.

Studiul realizat de Universitatea Notre Dame a mai constatat că cei care se trezesc mai des au fost mai predispuși să petreacă ultima oră înainte de trezire într-un somn ușor, fiind treziți în mod constant de alarmă.

Dar cei care nu au ațipit au parte de un somn mai profund în ultima oră, a relatat MailOnline, sugerând că au parte de un somn mai mult și de o calitate mai bună în general. Aceeași universitate a descoperit anterior că o frecvență cardiacă ridicată în repaus ar putea fi un factor cheie care face legătura între somnul slab și bolile de inimă.

Un alt studiu a constatat că persoanele care se culcă chiar și cu 30 de minute mai târziu decât ora obișnuită de culcare au tendința de a avea o frecvență cardiacă mai mare în repaus pe parcursul nopții și adesea în ziua următoare.

Aceste obiceiuri de somn sunt îngrijorătoare, deoarece o frecvență cardiacă ridicată în repaus este un factor de risc cunoscut pentru bolile de inimă, precum și pentru diabet. Cu cât este mai mare ritmul cardiac în repaus al unei persoane, cu atât crește riscul de deces prematur.

Acest lucru vine după ce oamenii de știință din Franța au afirmat că șapte din zece atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale ar putea fi prevenite dacă toți am avea un somn bun. Cercetătorii au urmărit 7.203 persoane sănătoase de peste 50 de ani timp de un deceniu, acordându-le note de la zero la cinci pentru durata și calitatea somnului.

Cei mai mulți au obținut trei sau patru. Doar unul din zece a avut nota maximă. Riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral a fost cu 75% mai mic la cei mai bine odihniți decât la ceilalți.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate