De ce anotimpul rece e ideal pentru operații estetice? Iată care sunt recomandările specialiștilor

Sezonul rece vine cu farmecul său și, pe lângă planurile pentru escapade la munte, întâlniri memorabile cu prietenii, sărbători calde alături de cei dragi, aduce și un alt avantaj: este cel mai bun moment să ai mai multă grijă de aspectul tău fizic. Dacă nu știai, toamna și iarna este cel mai bun moment să îți programezi operația estetică la care ai visat.

Transformările chirurgicale efectuate în perioada următoare îți vor aduce avantaje multiple și te vor pregăti pentru vară, este de părere dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie estetică.

În cei peste 25 de ani de experiență profesională dedicată frumuseții, armoniei și echilibrului, dr. Nițescu este un promotor al operațiilor estetice în sezonul rece și își sfătuiește pe toți cei care își doresc o astfel de intervenție să încerce, pe cât posibil, să acceseze aceste servicii iarna, ca să se poată bucura de o serie de beneficii.

Atunci când alege o procedură chirurgicală estetică, un pacient ar trebui să aibă în vedere nu doar rezultatul final, ci și întregul proces necesar conturării rezultatului, aici mă refer la toate implicațiile și etapele ulterioare unei proceduri de chirurgie estetică. În sezonul cald, când pielea și corpul sunt mult mai expuse la soare și la mediul extern, este bine ca procesele de recuperare și de vindecare post-operatorii să fie deja finalizate. Și pentru că fiecare operație, în funcție de complexitatea ei, necesită o perioadă de recuperare, mai lungă sau mai scurtă, ar fi ideal să fie făcută în sezonul rece', explică dr. Cristian Nițescu. Iată ce avantaje îți aduce acest sfat:

Recuperare rapidă și eficientă

Mai puțin soare și radiații UV, temperaturi mai scăzute: această combinație de factori accelerează și favorizează recuperarea. Explicația este una simplă: în urma unei operații estetice, pielea ta este mai vulnerabilă, de aceea este esențial să o protejezi foarte bine.

Chiar și o expunere de doar 20 de minute la razele UV poate să afecteze și să îngreuneze recuperarea, iar rănile nu se vor vindeca adecvat. În plus, expunerea la soare crește și riscul de infecții a cicatricelor, ceea ce, în mod cert, ți-ai dori să eviți. Temperaturile scăzute sunt mai blânde cu eventualele umflături post-chirurgicale, spre deosebire de căldură, care le-ar putea irita și agrava.

Vei fi în formă maximă la vară

După cum punctează dr. Cristian Nițescu, marele beneficiu al programării operațiilor estetice pe timp de iarnă, în special a unor tratamente precum liposucția, abdominoplastia și augmentarea mamară cu silicon, este acela că vei fi gata să îți expui noua siluetă, la vară. Dacă alegi să faci operația estetică toamna sau iarna, vei avea timp să finalizezi procesul de recuperare, astfel încât să te poți bucura de rezultatele procedurii estetice fără să te gândești la potențialele complicații pe care ți le-ar putea genera căldura și soarele.

Pe lângă toate avantajele care pot fi menționate, operațiile estetice sunt alegeri care trebuie cântărite îndelung. Uneori chiar îmi sfătuiesc pacienții să mai aștepte, ca să ia decizia corectă. Sunt operații estetice mai potrivite la anumite segmente de vârstă, mai puțin la altele, așadar factorul de timp este un element decisiv. Mai mult decât atât, anumite evenimente majore care se pot petrece în viața unei persoane pot influența decizia asupra unei operații – nunta, de pildă, sau perioada de după o sarcină. La polul opus se află perioadele cu stres mare, în care aș recomanda evitarea schimbărilor de înfățișare. Rezumând: cel mai bun moment pentru o procedură estetică se discută cu specialistul, dar, mai multe decât orice, se simte', afirmă chirurgul Cristian Nițescu.

Prilej de relaxare și de odihnă

Mai mult decât în orice moment al anului, această perioadă te îmbie să petreci mai mult timp acasă, să te alinți cu ceaiuri aromate, să citești și să te relaxezi sub pături pufoase. Odihna și evitarea activităților foarte solicitante sunt chiar recomandate pentru o bună recuperare post-operatorie, iar timpul petrecut acasă te va ajuta să te reîncarci cu energie.

Vestimentația îți este un aliat de încredere

Nu doar că hainele groase sunt, în general, mult mai confortabile decât cele purtate vara, ci pot chiar să te protejeze de factorii din mediul exterior și să mascheze urmele temporare, umflăturile și cicatricele unei proceduri estetice, precum și eventualele bandaje, pe durata recuperării. Este momentul să îți pui imaginația la încercare și să utilizezi, cu și mai multă fantezie decât de obicei, puloverele, eșarfele, căciulile și paltoanele din garderobă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri