Ce a făcut o rusoaică la mormântul părinților lui Vladimir Putin? Riscă până la cinci ani de închisoare

O rusoaică în vârstă de 60 de ani ar putea fi condamnată la cinci ani de închisoare pentru ceea ce anchetatorii au numit profanarea mormântului părinților președintelui Vladimir Putin.

Maksim Tsybanyov, un locuitor al celui de-al doilea oraș ca mărime din Rusia, Sankt-Petersburg, a declarat pe 11 octombrie că mama sa, Irina Tsybanyova, a fost reținută pe 10 octombrie după ce săptămâna trecută a vizitat cimitirul unde sunt înmormântați părinții lui Vladimir Putin și a lăsat un mesaj scris.

Potrivit lui Tsybanyov, la 11 octombrie, un tribunal din Sankt Petersburg a prelungit reținerea preliminară a mamei sale la 48 de ore, timp în care se va decide asupra arestării sale preventive.

Avocatul desemnat de guvern al lui Tsybanyova, Serghei Trusov, a declarat că femeia a fost acuzată de profanarea unui mormânt pe bază de ură, adăugând că ea ar putea fi condamnată la până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată.

„Nu se știe ce anume era scris în mesaj. Dar ea a spus că îi ura moartea”, a declarat Tsybanyov despre biletul mamei sale, fără să mai dea alte detalii, scrie Radio Free Europe.

Potrivit sursei de mai sus, la sfârșitul lunii septembrie, o pagină dintr-un jurnal școlar a fost așezată la mormânt, cu un mesaj care spunea: „Dragi părinți! Fiul vostru se comportă îngrozitor! Lipsește de la orele de istorie, se ceartă cu colegii de clasă, amenință că va arunca în aer școala! Luați măsurile care se impun!”, făcând aluzie la războiul din Ucraina lansat de Vladimir Putin în februarie.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri