Dan Negru: “Cultura generală e ca nasturele, când nu-l ai, se vede…”

Dan Negru va prezenta din această toamnă o nouă emisiune-concurs, “Tu urmezi” la Kanal D. Formatul emisiunii este internațional, cunoscut publicului larg, iar Dan Negru, cu spontaneitate și efervescență, va adăuga farmecul necesar pentru ca telespectatorii să nu se dezlipească din fața micilor ecrane.

Tu urmezi,” un nou format de divertisment la cârmă căruia te afli. Ce te-a atras la acest nou format?

Diferența. Ca și “Jocul Cuvintelor” și “Tu urmezi!” face diferența pe o piață TV unde lipsesc showuri cu întrebări de cultură generală. Încercam să reparăm asta.

Sunteți în plin casting. Ce calități trebuie să aibă cei care doresc să participe la Tu Urmezi?

E un show pentru toată lumea, nu există restricții. În același timp, e un show pentru toți cei care ne urmăresc din fața micilor ecrane, pentru toată familia. Nu avem întrebări pentru academicieni, dar, desigur, concurenții trebuie să fie atenți, să facă niște conexiuni rapide, să facă apel la memorie. Iar pentru că există un timp limită pentru răspunsuri, să îl gestioneze cum trebuie și să aibă prezență de spirit

Ce trebuie să știe cei care se înscriu la un astfel de casting?

E important să știe că vin într-un show în care contează doar ce ai în minte. Nu contează cum arăți, câți bani ai, ce naționalitate sau sex ai. Doar mintea e cea care o să facă diferența.

Cum iți dai seama că ai în față un concurent redutabil, un entertainer?

Un om isteț e ușor de depistat după masa vocabularului, după limbajul folosit. Asta încercăm și noi, să dezvoltăm cultura telespectatorului cu ajutorul unor show-uri de televiziune pe care cel de acasă să le
privească, dar mai ales, din care telespectatorul să rămână cu ceva.

Care vor fi ingredientele surpriză ale show-ului pe care telespectatorii Kanal D îl vor vedea din toamnă la Kanal D?

Oamenii! Atât la “Jocul Cuvintelor”, cât și la “Tu urmezi!” vom avea concurenți pe care televiziunea nu i-a mai arătat până acum la TV. Oamenii ăia simpli, curați, fără exagerări nu apar la TV. Îi arătăm noi.

Acest game-show este în linii mari despre cultura generală a românilor. Cum stăm la capitolul acesta, mai ales în rândul noilor generațîi?

Nu ține de generație, de vârstă. Cultura generală e ca nasturele, când nu-l ai, se vede indiferent de vârsta pe care o ai. Cunosc bătrâni proști și tineri admirabili.

Când auzi sintagma „istețimea proverbială a românului”, la ce te gândești?

La urnele de vot, ha, ha, ha! Acolo nu ne-a prea ieșit. Dar, da, suntem isteți. Doavada e reușita multora în străinătate.

Ce premii vor fi în acest game-show? Bani, obiecte, vacanțe, experiențe?

Firește că vor fi bani, dar noi sperăm că marele premiu va fi și al telespectatorului care va rămâne cu ceva de pe urma unui show de cultură generală. Mai ales ăsta este rolul lui.

Tu ești un amfitrion efervescent, locvace… O să-ți fie greu să nu „sufli” vreun răspuns concurenților?

Îmi place să-mi ajut concurenții pentru că le înțeleg emoțiile. Nu e ușor să apari la TV prima dată, să te preseze prezentatorul să dai răspunsul. Asta nu înseamnă că le suflu, îi ajut să își gestioneze emoțiile, de exemplu, la “Jocul cuvintelor” le mai ofer indicii, contexte

Ce diferență este între Tu urmezi! și Vrei să fii milionar?

Am prezentat 2 ani “Vrei să fi milionar?” în Moldova așa că o spun în cunoștință de cauză, Milionarul e un show cu întrebări care adesori frustrează publicul generalist, întrebări nișate, unele foarte grele. Toate quiz-urile din piață se raportează mereu la “Vrei să fi milionar?” încercând să fie mai accesibile publicului larg. La “Tu urmezi!” vor fi întrebări accesibile, pentru toată familia.

Citeste si:

Primele imagini de la filmările „Tu urmezi!', noua emisiune a lui Dan Negru de la Kanal D: „Este spectaculos și fascinant să vezi că emoția poate fi dată și de creier!'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber