[Dă binele mai departe] Cumpărături la ușa ta – sute de voluntari se implică în sprijinul celor vulnerabili

Sute de voluntari ajută persoanele în vârstă, pe cei cu alte afecțiuni sau părinții singuri să primească alimente de strictă necesitate pe durata pandemiei coronavirus (Covid19). Din 23 martie, cei care au nevoie de ajutor sau vor să ajute pot suna la 0727 03 03 03, disponibil zilnic între orele 8:00 și 21:00. Apelul lor este preluat de o echipă care merge să cumpere și apoi să livreze produsele în deplină siguranță, fără costuri suplimentare și fără ca persoanele vulnerabile să fie nevoite să-și părăsească domiciliul.

Peste 300 de români au răspuns apelului lansat de asociația Geeks for Democracy și s-au oferit să livreze gratuit produse alimentare de strictă necesitate celor care nu pot sau nu ar trebui să se deplaseze în afara locuinței în această perioadă: persoane în vârstă, cu probleme de sănătate sau de altă natură și care nu au rude, prieteni sau vecini să le sară în ajutor. 'Am realizat Cumpărături la ușa ta că să putem sprijini cât mai multe persoane vulnerabile să stea acasă; voluntarii nu sunt în grupa de vârstă cu risc ridicat, sunt persoane sănătoase, care pot și vor să ajute. Doar împreună putem să depășim cu bine această încercare, doar prin solidaritate', explică inițiatorul proiectului, Marian Rădună. 

Cumpărături la ușa ta este un serviciu disponibil pentru moment doar în București și Ilfov, însă există o coordonare continuă cu inițiative similare din alte orașe – voluntarii preiau solicitările și le redirecționează, după caz. Livrarea este gratuită, iar persoanele vulnerabile achită doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă. La cumpărături și la livrare, voluntarii respectă cu strictețe recomandările de prevenție a infectării cu Covid19 și sunt echipați corespunzător – mască, mănuși – iar contactul minim cu persoanele vulnerabile se realizează în depline condiții de siguranță. Detalii pe site-ul proiectului: https://g4d.ro/cumparaturi/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate