[Dă binele mai departe] Acțiune națională de strângere de fonduri pentru spitalele, medicii de familie și DGASPC Buzău – organizată de Fundația Comunitară Buzău în parteneriat cu Crucea Roșie – filiala Buzău

23 martie 2020. Fundația Comunitară Buzău a lansat miercuri 18 martie 2020 o campanie de strângere de fonduri pentru echiparea Spitalului Județean de Urgență Buzău și a spitalelor din administrare, a medicilor de familie din județul Buzău și a centrelor DGASPC, în contextual pandemiei cu COVID-19.

În doar 4 zile, Fundația Comunitară Buzău a strâns donații în valoare totală de aproximativ 40 000 Euro. Fundația Comunitară Buzău își unește forțele cu Crucea Roșie – Filiala Buzău și face apel către toți buzoienii, companiile locale și autoritățile în vederea identificării celor mai bune soluții, în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Este momentul să ne gândim la cei mai vulnerabili dintre noi, cei mai expuși la infectarea cu COVID-19. Primii dintre ei sunt cadrele medicale ce intră zi de zi în contact cu pacienții, le oferă primul ajutor, îi vizitează acasă, în stadiul de izolare.

În acest moment, este nevoie să ne unim forțele și să le oferim posibilitatea acum acelor oameni să își facă meseria în siguranță, pentru a putea ajuta cât mai mulți buzoieni.

Buzoienii sunt încurajați să facă donații prin transfer bancar în contul special deschis de Fundația Comunitară Buzău: RO83RNCB0096165771330003 , în RON la BCR. De asemenea, se poate dona și folosind cardul bancar. În primele 2 ore de la lansarea campaniei, s-au strâns donații de peste 10000 de lei. În primele 4 zile, donațiile au atins valoarea de aproximativ 40 000 Euro.

Situația donațiilor luni 23 martie 2020, în conturile Fundației Comunitare Buzău, este:

  • 5678 RON – donații de la 43 persoane fizice
  • 8650 RON – donații de la 4 companii și asociații
  • 36 000 Euro – finanțare pentru 2 ventilatoare mecanice de la BRD Groupe Societe Generale,prin #FondulDeUrgenta gestionat de Asociația Pentru Relații Comunitare.Situația donațiilor este actualizată zilnic pe website-ul Fundației Comunitare Buzău.

În urma comenzilor, achizițiilor și plăților pentru aparatură medicală, echipamente de protecție și dezinfectanți, Fundația Comunitară Buzău va publica pe website-ul său documentele doveditoare. Cu ajutorul partenerilor fundației și al rețelei dezvoltate în timp, împreună putem aproviziona medicii din Buzău cu: aparatură medicală (videolaringoscoape, ventilatoare mecanice, circuite ventilator unica folosinta, circuite aspiratii cu circuit inchis 72H, kit-uri high hlow), echipamente de protecție , combinezoane, manusi protectie, masti chirurgicale, masti FPP3, ochelari protectie, halate chirurgicale impermeabile, viziere reutilizabile, halate unică folosinta) și dezinfectanți. Produsele necesare vor fi achiziționate de către Fundația Comunitară Buzău și donate apoi beneficiarilor.

Fundația ține legătura cu beneficiarii și actualizează lista celor necesare. Mai multe detalii despre campania Împreună Protejăm Buzăul' găsiți aici: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/ce-facem/buzau-pregatit. Echipa Fundației Comunitare Buzău lucrează în mod voluntar pentru această campanie de strângere de fonduri și alocă resurse în mod gratuit. Fondurile colectate în cadrul acestei campanii vor merge 100% către achiziția de materiale necesare beneficiarilor. Buzoienii pot susține activitatea FundațieiComunitare Buzău, accesând acest link: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/doneaza. În același timp, Crucea Roșie Buzău depune eforturi pentru a asigura aprovizionarea cu alimente de bază și produse de igienă a persoanelor izolate, vârstnice, fără aparținători, cu dizabilități, prin livrarea acestora la domiciliu. În plus, organizația vine în sprijinul persoanelor carantinate, autoizolate, singure, vârstnice care au nevoie de suport psihologic în această perioadă.

Cu sprijinul autorităților locale, a voluntarilor din Asociația ,,Îmbunătățirea vieții,, condusă de psiholog Paula Dorina Ispas, Societatea Exploratorilor și Călătorilor, condusă de Carol Lucian Georgescu, Fundația Comunitară Buzău și a mai multor voluntari, Crucea Roșie Buzău a deschis două linii de ajutor în sprijinul buzoienilor din municipiu și județ. Solicitările se pot face la numărul de telefon al Crucii Roșii Buzău 0238714961, intre orele 10,00 – 15,00 sau pe adresele de e-mail [email protected] sau crucearoș [email protected] .

Psihologul de serviciu poate fi apelat la numărul de telefon 0743 157 044. Mai multe detalii despre acțiunile Crucea Roșie Buzău aici: https://www.facebook.com/Crucea-Rosie-Buzau-167501886690784/?epa=SEARCH_BOX

__
Fundația Comunitară Buzău este un instrument al societății civile ce investește în dezvoltarea
comunității buzoiene, folosind resurse locale. Prin activitățile și proiectele pe care le sprijină, Fundația
Comunitară Buzău dezvoltă spiritul filantropic, susține inițiative curajoase și lideri locali. Liderii locali
sunt oamenii-cheie care generează soluții la problemele comunității sau pentru a valorifica potențialul
comunităților din care provin.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate