Curmalele, leacurile din copac. De ce sunt atât de bune

Curmalele, leacurile din copac. De ce sunt atât de bune

De multe ori evităm să cumpărăm curmale, pentru că fiind confiate crește concentrația de glucide din ele, dar nici nu ne putem bucura de beneficiile pe care le prezintă pentru sănătate. De ce ar trebui să ne bucurăm de aceste leacuri din copac:

curmale

foto curmale via Shutterstock

Curmalele te pot umple de energie

Conțin mai multe proteine decât alte fructe, iar fructoza și glucoza în cantități ridicate sunt hrană pentru creier. Așadar dacă ai nevoie de un impuls de energie sau ai nevoie să te concentrezi, câteva curmale confiate sunt de ajuns. Sunt bogate în vitamina B, iar combinația de glucoză cu vitamina B5 este un stimulent pentru mușchi.

Întăresc imunitatea

În special în anotimpurile reci curmalele sunt foarte bune, pentru că sunt aât de bogate în vitamine. Pielița fructelor este cea care conține complexul de vitamine ce te pune pe picioare imediat dacă ai răcit sau atunci când vrei să-ți întărești sistemul imunitar.

Curmalele îmbunătățesc digestia

Aceste fructe au efect purgativ și îți stimulează digestia, mai ales dacă le consumi sub formă de compot (rețeta o găsești mai jos). Ba chiar mai mult de atât, mulți specialiști recomandă consumul de curmale deshidratate (neîndulcite) pentru vindecarea bolilor tractului digestiv și pentru restabilirea florei intestinale. Curmalele sunt bune și pentru neutralizarea acidului gastric, astfel că pot ajuta în afecțiunile de tipul gastritei.

Bune pentru tratarea anemiei

Pielița fructelor este plină de vitamine (deși nu conține vitamina E sau H) și conține numeroase microelemente. Curmalele mai sunt bogate în aminoacizi și fluor. Datorită conținutului bogat de nutrienți, curmalele sunt bune pentru persoanele care suferă de anemie.

Cum prepari compot de curmale, pentru reglarea digestiei

Fierbe 5 curmale în 500 ml de apă, timp de 3-4 minute (după ce începe apa să clocotească). Bea o cană din compotul acesta de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de câteva zile (până simți că se reglează tractul intestinal).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate