Cum vârsta la care începi să ai copii îți poate crește riscul de probleme cardiace?

Mamele cu mai mulți copii au un risc cardiac mai mare, potrivit unui studiu. Cercetătorii au spus că mamele tinere sunt, de asemenea, mai predispuse să sufere de afecțiuni precum boli de inimă, bătăi neregulate ale inimii și accidente vasculare cerebrale.

Aceștia au urmărit datele a peste 100.000 de femei pentru a vedea cum influențează numărul de copii sănătatea lor cardiovasculară.

Dr. Maddalena Ardissino, de la Imperial College London, a declarat că studiul arată “necesitatea ca medicii să monitorizeze îndeaproape acești factori de risc la femei și să intervină acolo unde este nevoie”.

„Femeile sunt adesea caracterizate în mod eronat ca având un risc scăzut de boli cardiovasculare, ceea ce duce la întârzieri în diagnosticare. Chiar și atunci când sunt diagnosticate, ele tind să primească un tratament mai puțin țintit decât bărbații. Acest studiu arată o legătură clară între factorii de reproducere și bolile cardiovasculare', a spus ea, scrie The Sun.

Cercetătorii au spus că acest lucru ar putea fi cauzat de schimbările pe termen scurt ale organismului în timpul sarcinii, inclusiv faptul că este mai greu și mai rezistent la insulină.

Unele femei dezvoltă diabet gestațional în timpul sarcinii, deși acesta dispare, de obicei, după naștere.

„Nu există nici un motiv pentru care să nu fie afectată. Expunerea repetată de-a lungul mai multor sarcini și persistența potențială a unora dintre aceste modificări după naștere este probabil să crească riscul. Acesta este în special cazul unor factori precum creșterea în greutate, care necesită o motivație activă pentru a inversa acest lucru', au declarat aceștia.

Foarte multe femei suferă de boli de inimă, un termen general pentru afecțiunile care afectează inima sau vasele de sânge.

Acestea includ atacul de cord, accidentul vascular cerebral și demența vasculară. Hipertensiunea arterială, colesterolul, diabetul, fumatul și obezitatea sunt factori de risc cunoscuți. Dar s-au făcut puține cercetări cu privire la modul în care faptul de a avea mulți copii sau de a-i avea devreme afectează organul.

Studiul doctorului Ardissino, publicat în Journal of the American Heart Association, a investigat această legătură.

Femeile au fost împărțite în trei categorii: să aibă mai puțin de, mai mult de sau exact doi copii.

A avea mai mulți copii a crescut riscul de insuficiență cardiacă cu 90% și a dublat șansele de accident vascular cerebral.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri