Cum va decurge serviciul religios pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a la Westminster Abbey?

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață din păcate joi, 8 septembrie 2022, iar Marea Britanie a intrat de atunci într-o perioadă de doliu național, care va dura până la funeraliile Majestății Sale.

Iată ordinea de desfășurare a funeraliilor și cine va conduce ceremonia. La înmormântarea Reginei vor participa toți membrii familiei regale și alți invitați, cum ar fi lideri mondiali care au lucrat îndeaproape cu Majestatea Sa în cei 70 de ani de domnie.

Slujba va începe la ora 12.44 ora României cu o procesiune, urmată de intrarea sicriului în Westminster Abbey, cu membrii familiei în urma sa. Înainte de aceasta, corul va cânta interpretări ale unor pasaje biblice cunoscute. Oaspeții vor lua loc înainte de această procesiune, care va include și sosirea arhiereilor de arme din cele patru regate și a membrilor casei reginei, scrie The Sun.

Apoi va intra sicriul, urmat de:

Regele Carol al III-lea
Camilla, regina consort
Prințesa Anne, Prințesa Regală
Viceamiralul Sir Tim Laurence
Prințul Andrew, Duce de York
Prințul Edward, Conte de Wessex și Forfar
Sophie, contesă de Wessex și Forfar
William, Prinț de Wales
Catherine, Prințesă de Wales
Prințul George de Wales
Prințesa Charlotte de Wales
Prințul Harry, Duce de Sussex
Meghan, Ducesă de Sussex
Sir Peter Phillips
David Armstrong-Jones, Conte de Snowdon
Prințul Richard, Duce de Gloucester
Prințul Edward, Duce de Kent
Prințul Michael de Kent
Vor urma membrii familiilor Casei Regale.

Toată lumea va rămâne în picioare în timp ce Very Reverend Dr. David Hoyle MBE, Decan de Westminster, va rosti o rugăciune, urmată de primul imn, „The day thou gavest, Lord, is ended' („Ziua pe care ai dat-o, Doamne, se încheie').

Baroneasa Scotland of Ashtal KC, Secretarul General al Commonwealth-ului, va ține prima prelegere, după care corul va cânta un psalm.

Prim-ministrul Liz Truss va ține de asemenea o prelegere, înainte de al doilea imn, The Lord’s my Shepherd.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va rosti predica înainte de alte imnuri de ofrandă din partea corului, iar rugăciunile sunt conduse de clerici din toată Marea Britanie. Imnul final, Love Divine, All Loves Excelling, împreună cu o rugăciune de recomandare din partea Arhiepiscopului de Canterbury vor începe încheierea funeraliilor, moment în care decanul de Westminster va rosti binecuvântarea.

Aceasta va fi urmată de ultima slujbă și de anunțul de salut înainte de intonarea Imnului Național. Aceasta va marca sfârșitul funeraliilor, moment în care sicriul și familia regală vor ieși din abație.

Cine va conduce funeraliile Reginei Elisabeta a II-a?

Înmormântarea va fi condusă de foarte reverendul Dr. David Hoyle MBE, decan de Westminster.

„Cred că, la fel ca la orice înmormântare, aceasta este o oportunitate pentru noi de a plânge pentru că am pierdut pe cineva care ne-a fost drag și respectat. Aceasta este o oportunitate pentru noi de a mulțumi pentru o viață extraordinară și o realizare extraordinară, este o oportunitate pentru noi de a ne ruga pentru noul nostru rege și pentru familia sa', a declarat reverendul Hoyle.

Înmormântarea Reginei va avea loc azi, 19 septembrie 2022, la Westminster Abbey. Invitații au sosit începând cu ora locală 8 (10 ora României). Guvernul a confirmat că această zi va fi o sărbătoare națională în Marea Britanie.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri