Cum un mic plasture din folie ar putea „vindeca” definitiv problema celor care transpiră în exces?

Un mic plasture din folie de aluminiu ar putea vindeca definitiv blestemul transpirației. Cercetătorii din SUA au testat gadgetul, care se încălzește atunci când intră în contact cu transpirația.

Dispozitivul dezactivează temporar glandele sudoripare, pentru a opri transpirația excesivă. Transpirația este complet naturală, este modul în care corpul nostru se răcorește.

Potrivit The Sun, NHS spune că transpirația excesivă, cunoscută și sub numele de hiperhidroză, este comună și poate afecta întregul corp sau doar anumite zone. În prezent, remediile pentru aceasta includ deodorante mai puternice, scuturi anti-transpirație sau pudre pentru picioare transpirate.

Alte tratamente pot include injectarea de Botox în zonele cu probleme. Acest lucru funcționează prin blocarea semnalelor nervoase de la creier la glandele sudoripare – dar acestea trebuie adesea repetate în mod regulat.

Dar studiul efectuat de Candesant Biomedical a constatat că noii plasturi ar putea fi folositori pentru 80% dintre persoanele cu această afecțiune, ceea ce ar putea ridica speranța că transpirația excesivă ar putea fi eliminată definitiv.

Studiul a fost un test de mică amploare, la care au participat doar 16 persoane, iar 83% dintre cei care au folosit plasturele au declarat că nivelul de transpirație s-a redus la un nivel moderat sau deloc vizibil după șase săptămâni.

Scriind în revista Dermatologic Surgery, experții au detaliat utilizarea acestui „dispozitiv nou”.

Plasturii sunt de o unică folosință și pot fi puși și scoși când este nevoie, au explicat aceștia. Acestea sunt realizate din folie de aluminiu care împiedică funcționarea glandelor ecrine. Pacienții au folosit plasturii timp de trei minute și, în timp ce erau la locul lor, au simțit un ușor disconfort de încălzire.

Participanții la studiu care au folosit un plasture placebo nu au observat nicio schimbare în starea lor. Adulții care au participat au fost monitorizați săptămânal timp de șase săptămâni după tratamentul inițial.

„Plasturele oferă o terapie nouă, convenabilă și bine tolerată pentru pacienții cu hiperhidroză axilară', au declarant cercetătorii, potrivit publicației britanice.

De asemenea, și calitatea vieții pacienților s-a îmbunătățit în urma tratamentului, au mai adăugat aceștia.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate