Cum te aperi atunci când ești strânsă de gât

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Foarte multe femei au fost victimele violenței domestice, iar de multe ori, acestea s-au aflat în situația de a nu se putea apăra în fața atacatorului, ajungând să sufere leziuni grave sau chiar să își piardă viața. 

Fie că este vorba despre violența în familie, fie că ne referim la un atac într-un loc public, orice femeie trebuie să cunoască modalitățile prin care se poate apăra atunci când atacatorul folosește forța fizică pentru a o imobiliza. O metodă folosită în mod frecvent de atacatori este strangularea. Fiind o formă de asfixie mecanică, strangularea duce la blocarea căilor respiratorii, ceea ce atrage după sine oprirea respirației, moment în care victima se află în stop cardiac și își poate pierde viața.

Cum te aperi atunci când ești stransă de gât?

Într-un astfel de moment, victima poate pune imediat capăt atacului, asta doar dacă cunoaște un exercițiu simplu de autoapărare. Sensei Liviu Bădescu ne învață ce trebuie să facem, pas cu pas, pentru a ne proteja în momentul în care suntem strânse de gât. Un exercițiu foarte eficient, folosit în majoritatea timpului de experți, este lovitura în laringe. Astfel, folosindu-te de armele adversarului, poți pune capăt atacului prin controlarea punctelor vitale precum carotida, clavicula sau laringele.

Urmărește materialul video pentru a vedea cum te poți apăra atunci când ești strânsă de gât.

Foto: avantaje

Citește și:

Cum te aperi atunci când te ia un străin pe după gât

Cum te aperi împotriva unei palme

Cum te aperi când ești prinsă în brațe

Cum te aperi la o prindere de mână

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Video