Cum se folosește lemnul dulce pentru răceală și dureri de gât?

Medicina modernă a luat mult avânt în ultimul secol. Cu toate acestea, medicina antică indiană sau Ayurveda rămâne încă unul dintre cele mai clasice remedii pentru stimularea sistemului imunitar și tratarea diferitelor boli și infecții. Lemnul dulce este o astfel de minune care se poate dovedi benefică pentru sănătate în mai multe moduri.

Mai ales odată cu apropierea iernii, poate fi o plantă extrem de avantajoasă pentru a trata simptomele asemănătoare răcelii și gripei, care au devenit extrem de frecvente.

Lemnul dulce este o plantă medicinală tradițională, aromată și folosită în ceaiuri și băuturi pentru a adăuga note parfumate. Este utilizat pe scară largă în practica ayurvedică și se spune că tratează tulburările respiratorii și digestive. Această practică se mai numește și Yashtimadhu.

Potrivit Times of India, se spune că această plantă conține proprietăți antivirale, antiinflamatorii și antibacteriene, care mențin sănătatea mucoaselor tractului digestiv, ameliorează constipația, previne ulcerul gastric și peptic. În plus, este cunoscută pentru că stimulează imunitatea, ține la distanță bolile și infecțiile.

Se spune că este benefică pentru persoanele cu colesterol ridicat, deoarece antioxidanții prezenți în plantă ajută la dilatarea vaselor de sânge și evită acumularea de plăci în artere. Prin urmare, se reduce astfel riscul de boli de inimă. Potrivit Ayurveda, lemnul dulce reduce, de asemenea, nivelul de testosteron la femei, sporind astfel șansele de concepție.

Lemnul dulce, remediu pentru tuse și răceli

Pe lângă faptul că ajută la tratarea mai multor afecțiuni din organism, mulethi sau lemnul dulce ajută la vindecarea tusei și a răcelii. Este, de fapt, o soluție rapidă pentru durerile de gât și alte simptome respiratorii.

Iată câteva moduri în care poți folosi lemnul dulce sau mulethi pentru a te vindeca de simptomele gripale, în special de tuse și durere în gât.

Poți fierbe câteva bețișoare de lemn dulce în apă. Odată făcut acest lucru, se bea încet pentru a vindeca durerile de gât.

Un alt mod de a-l prepara este amestecând o lingură de miere cu puțină pulbere de lemn dulce în apă călduță. Acest lucru poate ajuta la vindecarea tusei uscate. Mestecatul unei crenguțe este, de asemenea, un remediu eficient pentru durerile de gât și vocea răgușită.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate