Cum se curăță mașina de spălat rufe? Pași pentru a elimina mucegaiul și mirosurile neplăcute

Uneori, hainele pot ieși din mașina de spălat rufe destul de umede sau mirosind a mucegai, mai ales dacă le lăsați ude în mașina de spălat. Acest lucru se întâmplă din cauza unei acumulări de murdărie, calcar sau detergent, astfel încât hainele ies cu acest reziduu pe ele chiar dacă au trecut printr-un ciclu complet de spălare.

O mașină murdară poate avea, de asemenea, un miros neplăcut care poate fi un semn al altor probleme, cum ar fi apariția mucegaiului. Dacă știți cum să curățați o mașină de spălat nu numai că vă veți asigura că hainele ies curate de fiecare dată, dar aceste sfaturi de curățare pot, de asemenea, să prelungească durata de viață a mașinii de spălat, astfel încât aceasta să dureze mai mult timp înainte de a trebui să fie înlocuită.

Cum se curăță mașina de spălat rufe?

Pentru a curăța o mașină de spălat veți avea nevoie de:

  • Oțet
  • Bicarbonat de sodiu
  • Spray de baie
  • Spălător sonic sau un burete de curățare obișnuit
  • Burete
  • Pânză
  • Prosop de bucătărie
  • Tavă de copt

Potrivit Good to Know, curățarea unei mașini de spălat rufe nu durează mult.

Îndepărtați sertarul de detergent. Scoateți complet sertarul de detergent din mașina de spălat, puneți-l în chiuvetă și apoi curățați-l cu sprayul de baie.

Curățați spațiul din sertar. În mod surprinzător, spațiul în care este așezat sertarul poate deveni foarte murdar, așa că puneți o lingură de bicarbonat și pulverizați oțet în interior. Curățați sertarul temeinic, asigurându-vă că vă ocupați și de părțile laterale și de partea superioară a spațiului, folosind un burete sau o lavetă. După aceasta, clătiți orice murdărie rămasă cu puțină apă.

Curățați garnitura de cauciuc din jurul ușii cu o soluție de baie și un burete. Acesta este unul dintre principalele locuri în care se acumulează mucegai și alte mirosuri neplăcute, deoarece rămâne blocat aici între spălări.

Scurgeți filtrul. Acest lucru va presupune că apa se va vărsa pe podea, așa că aici intervine tava de copt și prosopul de bucătărie sau cârpa. O tavă de copt are dimensiunea perfectă, în mod normal, pentru a se potrivi perfect între partea de jos a mașinii de spălat și podea, astfel încât să colecteze toată apa.

Spălați tamburul. Aceasta este cea mai ușoară parte a întregului proces, deoarece nu trebuie decât să adăugați bicarbonat de sodiu și oțet în tambur. Uscați sertarul, puneți-l la loc în mașină. Cu toate piesele mașinii la loc setați mașina la o spălare rapidă.

Alternativ, puteți folosi înălbitor pentru a curăța tamburul mașinii de spălat. Este o modalitate bună de a curăța în profunzime o mașină de spălat, mai ales dacă nu ați mai curățat-o niciodată sau dacă mașina a fost expusă la mai multe bacterii decât de obicei, cum ar fi sângele sau pământul.

Pentru a face acest lucru, adăugați 60 ml de înălbitor curat în sertarul de detergent și apoi puneți mașina la un ciclu fierbinte. După aceea, puneți-o la o clătire suplimentară pentru a vă asigura că orice reziduu de înălbitor rămas a fost eliminat prin filtrare. Mirosiți în interiorul tamburului și, dacă încă mai simțiți miros de înălbitor, rulați un alt ciclu gol.

Există totuși câteva lucruri de care trebuie să țineți cont. Înălbitorul este foarte reactiv, așa că este important să folosiți doar cantitatea de 60 ml și să nu adăugați alte produse de curățare în tambur sau în sertar atunci când efectuați o spălare cu înălbitor. Dacă o faceți, s-ar putea crea multă spumă care ar putea sfârși prin a ieși din mașină sau ar putea cauza alte probleme mecanice.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse