Cum decorezi cu stil o baie mică de apartament, astfel încât să dai iluzia unui spațiu deschis și generos

Cum decorezi cu stil o baie mică de apartament

Suntem mereu în căutare de idei noi pentru a ne înfrumuseța locuințele și a valorifica spațiul din casă. Dacă încăperile mari îți oferă suficientă libertate de alegere, când vine vorba de stiluri de amenajare și piese de mobilier, decorarea spațiilor micuțe poate fi o provocare chiar și pentru designerii de interior.

Puține sunt apartamentele care dispun de băi spațioase, care să îți permită să experimentezi cu stilurile de amenajare. Majoritatea băilor de apartament sunt sortite unui design clasic, în care trebuie să îmbini cât mai eficient funcționalitatea spațiilor de depozitare cu un design care să arate cât de cât bine.

Deși încăperea necesită ceva mai multă atenție la amenajare, asta nu înseamnă că nu poți pune în aplicare câteva trucuri care să creeze iluzia optică a unui spațiu mai luminos și mai mare, iar asta fără a face rabat de la funcționalitatea ei:

Renunță la tradiționala faianță

Faianța este practică într-o baie pentru a preveni stropirea pereților și acumularea umidității, însă în același timp aceasta poate reduce optic spațiul prin aspectul „secționat' pe care îl dobândesc pereții placați cu faianță. În schimb, dacă vrei ca încăperea să pară mult mai luminoasă și mai mare, un strat de vopsea de un alb imaculat va schimba complet aspectul băii.

Ți se pare prea banal albul? Atunci alege un tapet impermeabil, cu un imprimeu subtil, care să nu distragă atenția prea tare, dar care să insufle mai multă viață încăperii.

Mărește optic spațiul cu un truc simplu

Poate cel mai eficient truc pentru a mări optic un spațiu este de a te juca cu reflexia oglinzilor. Oglinda din baie este un element-cheie în jurul căruia poți construi întregul design al încăperii. Imaginează-ți doar cum ar arăta baia ta cu o oglindă încadrată de o ramă colorată sau o ramă cu aspect prețios, care să atragă atenția încă din momentul în care ai pășit înăuntru.

Sunt accesorii care au ca efect reflectarea luminii și dau impresia unui spațiu mult mai amplu și mai deschis, ceea ce poate face minuni pentru baia ta micuță.

Decorează cu plante

Dacă nu ai la dispoziție prea mult spațiu pentru decorațiuni, atunci câteva ghivece cu plante verzi agățate de pereți vor aduce un aer de prospețime băii tale. Plantele nu lipsesc nici din designul feng-shui, datorită efectului pe care ele îl pot avea asupra stării de spirit. Pe lângă faptul că au puterea de a oxigena mai bine aerul din încăperile închise, plantele îți pot conferi o stare de bine și de relaxare, benefică oricui.

Ai grijă să alegi soiuri rezistente la umezeală, care să nu aibă nevoie de foarte multă lumină naturală, mai ales dacă baia ta nu are geamuri.

Acordă atenție tipului de iluminat

Spațiile mici pot fi mult mai bine puse în valoare cu ajutorul luminii potrivite. Iluminarea băii poate fi o provocare, mai ales dacă eziți între a alege câteva corpuri mai mici de iluminat sau un bec puternic. Cel mai bine este să te asiguri că oglinda din baie este încadrată de două becuri cu lumină albă, care să o imite pe cea naturală, și că ai și un corp principal de iluminat, pentru momentele de zi cu zi.

Organizează inteligent spațiile de depozitare

Una dintre cele mai mari probleme ale băilor mici este lipsa spațiilor de depozitare. Pentru că nu ai suficient loc pentru corpuri voluminoase de mobilier, cea mai bună variantă este să apelezi la rafturi suspendate, precum și la corpuri de mobilă care dispun de spații generoase pentru depozitare.

Pentru o mai bună organizare, structurează spațiul cu ajutorul unor cutii de depozitare, care să te ajute să îți păstrezi toate lucrurile în ordine și să nu pierzi timp căutându-le. Nu încărca prea mult spațiul cu dulapuri inutile, dacă ai la dispoziție alternative avantajoase, care să te ajute să menții funcționalitatea băii, fără a sacrifica însă spațiul micuț pe care îl ai la dispoziție.

Material realizat în parteneriat cu romstal.ro

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Dariusz Jarzabek

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Familie- casa