Cum să-ți întreții garderoba: 4 sfaturi pentru haine care să reziste la testul timpului

Atunci când ne găsim perechea de jeans sau rochia perfectă, credem că munca s-a încheiat, însă întreținerea hainelor nu este tocmai ușoară. Datorită vieții din ce în ce mai scurte a hainelor, trebuie să avem mai mult ca oricând grijă pentru a ne bucura de ele cât mai mult timp. Indiferent de materiale și croieli, fiecare haină poate avea nevoi diferite, care trebuie luate în considerare atunci când sunt spălate, călcate și puse în dulap.

De aceea, trebuie să ne documentăm despre modalitățile de îngrijire a hainelor, pentru a ne putea bucura de ele pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Astfel, implementând simple obiceiuri în rutina de zi cu zi, garderoba ta va arăta ca nouă pentru mult mai mult timp. Uite ce trebuie să iei în considerare atunci când speli, calci și aranjezi hainele:

Folosește un fier de călcat de calitate

Înainte de orice, asigură-te că ai un fier de călcat cu o tehnologie performantă, care să îți protejeze țesăturile. Ca să eviți accidentele, este foarte util un fier de calcat cu oprire de siguranță. Beneficiul major al unui astfel de fier este că, dacă îl uiți aprins în poziție orizontală, el se va opri înainte să ardă materialul.

Indiferent de fierul de călcat pe care îl folosești, trebuie să ai mare grijă la temperatura folosită. Poți afecta materialele, dacă folosești o temperatură mai mare decât poate tolera materialul călcat. Setează fierul de călcat la cel mult 230 grade Celsius pentru pânză, 200 pentru bumbac, 190 pentru viscoză, 150 pentru lână, mătase și poliester și 135 de grade pentru acril, lycra și nailon, conform Money Crashers.

Spală conform recomandărilor

Spălatul și uscatul greșite ale hainelor pot avea efecte dezastruoase asupra lor. De aceea, este bine să le spălăm conform recomandărilor de pe etichetă. Așa că, atunci când mergi la cumpărături, nu lua în considerare doar aspectul și calitatea hainei, ci și modul de spălare. Dacă necesită spălare manuală sau curățare profesională și știi că nu ai timpul necesar pentru acest lucru, este mai bine să nu o achiziționezi.

De asemenea, asigură-te că ai citit manualul mașinii tale de spălat cu grijă și că știi fiecare setare în parte. Astfel, vei putea sorta și spăla hainele mai bine. Pentru a proteja culoarea, spală hainele de nuanțe închise sau puternice, pe dos.

Aranjează hainele corespunzător

Indiferent de metoda prin care îți depozitezi hainele, aceasta trebuie să respecte câteva reguli. În primul rând, trebuie să utilizezi umerașele potrivite. Aruncă toate umerașele din metal sau plastic, care îți pot largi hainele, și folosește-le pe cele din lemn sau cele îmbrăcate în material.

De asemenea, asigură-te că dulapul tău este ferit de umezeală și că nu este prea aglomerat. În caz contrar, este timpul să îți sortezi hainele sau să găsești o soluție de depozitare adițională. Atunci când îți pui hainele în dulap, închide-le fermoarele sau nasturii. Astfel, acestea nu vor fi în pericol de a se strica sau de a se rupe.

Implementează zilnic câteva reguli

Pe lângă spălare, călcat și depozitat, mai trebuie să ai grijă de câteva aspecte care vor preveni distrugerea hainelor tale. Atunci când îți pătezi o haină, încearcă să o cureți imediat cu apă rece. Dacă această metodă nu funcționează, folosește un detergent special pe pată. Nu desfășura nicio activitate care te poate murdări, în haine „bune'. Așă că, machiază-te, gătește și fă curățenie în haine pe care le poți păta fără grijă.

De asemenea, dacă una din hainele tale are un defect, încearcă să îl repari cât mai repede, pentru a nu se înrăutăți situația. Iar dacă puloverele tale sunt scămoșate, folosește un aparat special sau un aparat de ras pentru a îndepărta toate scamele.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse