Personalitățile născute în Zodia Racului pe 9 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 9 iulie

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 9 iulie nu par să aibă nimic în comun. Totuși, la baza succesului lor stau consecvența și respectul pentru lucrul bine făcut. Aceastea sunt caracteristici de bază ale nativilor acestei zodii. Crezi că semeni într-o măsură cu vreuna dintre aceste personalități?

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 9 iulie.
TOM HANKS

Actorul Tom Hanks s-a născut pe 9 iulie 1956, în Concord, California. Mama lui era infirmieră la un spital, iar tatăl, bucătar de meserie, călătorea mult, pe unde îl duceau oportunitățile de muncă. Părinții au divorțat iar Tom a fost plasat succesiv în mai multe familii adoptive. Chiar dacă nu a suferit abuzuri, copilăria sa a fost marcată de confuzie și instabilitate.

Primul rol care a atras cu adevărat atenția a fost rolul principal din „Big' (1988), pentru care a primit un premiu Golden Globe, un premiu al Academiei de Filme SF, Fantasy & Horror și a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor. Personajul este un puști de 12-13 ani care își dorește să fie mare. Peste noapte, se transformă într-un bărbat de 30 de ani care, însă, păstrează aspectul și mentalitatea vârstei sale reale.

La 32 de ani, Tom Hanks avea înfățișarea și atitudinea unui băiat aflat în pragul adolescenței. Inocența este o caracteristică a celor născuți în Zodia Racului. Racul este nevinovat, rareori are gânduri ascunse. Este sincer și are capacitatea de a se bucura de lucrurile simple. Înaintarea în vârstă nu-l avantajează.

Aceeași inocență, dusă până la dizabilitate, este caracteristica personajului său celui mai reprezentativ: Forrest Gump. Pentru acest rol, Tom Hanks a fost recompensat cu numeroase premii, între care un Oscar și un Golden Globe. Numeroasele premii de prestigiu și nominalizări confirmă o altă calitate a celor născuți în Zodia Racului: cultul lucrului bine făcut. Minuțiozitatea, răbdarea, atenția pentru fiecare detaliu sunt caracteristice ale acestei zodii.

În viața personală, după o primă căsătorie încheiată cu divorț, Tom Hanks s-a căsătorit pentru a doua oară. În această a doua căsătorie, a confirmat statornicia și fidelitatea Racului. Anul acesta Tom Hanks și Rita Wilson au aniversat 30 de ani de căsnicie.

Averea lui Tom Hanks a fost estimată în anul 2014 la 390 milioane de dolari. Din fabuloasa lui avere, donează cu multă generozitate cauzelor pe care le susține. Salvarea mediului și combustibilii alternativi; cercetările spațiale; căsătoria între persoane de același sex – sunt printre acestea. Este prezent cu donații substanțiale și cu toată influența sa în situațiile de dezastru și calamități. Și aceasta este o caracteristică a Racilor: generozitatea și compasiunea.

Din punct de vedere politic, este un democrat consecvent. L-a susținut pe Barack Obama, a susținut-o și pe Hillary Clinton în competiția cu Donald Trump pentru președinția Statelor Unite.

Știai că…

Tom Hanks este pe jumătate portughez? Mama lui era de prigine portugheză.
Pentru a se căsători cu Rita Wilson, a trecut la religia creștin-ortodoxă, religia familiei viitoarei soții?

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 9 iulie. Un caz atipic: O.J. SIMPSON

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 9 iulie, O.J. Simpson

Orenthal James “O. J.” Simpson s-a născut pe 9 iulie 1947). A fost, în primul rând, jucător în Liga Națională de fotbal american. Este, de asemenea, personajul principal din cel mai mediatizat proces penal al Americii. Pe 12 iunie 1994, a fost acuzat de uciderea fostei lui soții, Nicole Brown Simpson și a unui prieten de-al ei, un chelner, Ron Goldman. Procesul a durat din 9 noiembrie 1994[1] până în 3 octombrie 1995, când Simpson a fost achitat.

Da, Racul poate fi posesiv și gelos. Nativii în Zodia Racului tind să dezvolte o dependență față de persoana iubită, față de prietenii apropiați și de rude. Dar nu le stă în fire să se exprime prin violență, nici fizică, nici măcar verbală. Despre O.J. Simpson se știe că a fost violent și abuziv în relație. O excepție regretabilă.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 9 iulie. Două genii în știință și tehnică

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 9 iulie

Elias Howe, inventatorul mașinii de cusut și al fermoarului, s-a născut pe 9 iulie 1819. Inginerul mecanic american s-a judecat timp de 5 ani cu producătorul Isaac Singer, om de afaceri și… actor, de asemenea, american. Singer copiase și producea pe scară tot mai largă mașina de cusut pentru care Howe avea patent din 1847. Elias Howe a câștigat procesul, dar Singer este cel care și-a legat definitiv numele de mașina de cusut ca produs.

Cea de a doua invenție a lui Elias Howe, fermoarul, a fost patentată în 1951. Însă nu s-a bucurat pe moment de același interes, nici măcar din partea inventatorului. Acesta n-a luat prea mult în serios potențialul comercial al micului dispozitiv.

Nu este de mirare că un Rac a fost pasionat și atât de creativ în mecanica fină. Pentru rafinament și precizie în lucru, dar și pentru productivitate, mașina sa de cusut a fost începutul unei revoluții. Iar fermoarul este acel ceva aparent neînsemnat cu care Racul se pricepe să-ți îmbunătățească substanțial viața.

Ben Roy Mottelson, laureat al Premiului Nobel pentru fizică (în 1975), este un fizician cu dublă cetățenie, daneză și americană, născut pe 9 iulie 1926. Contribuția sa la științele fizicii pentru care a fost cu cea mai înaltă distincție este legată de structura și dinamica din nucleul atomului.

Pentru multă vreme, nucleul a fost tratat ca o particulă primară, unitară. Acest reprezentant al Zodiei Racului și-a pus problema că și această particulă trebuie să fie, la rândul ei, compusă din ceva. Tipic pentru un Rac: a divizat indivizibilul. Și a reușit!

Mihaela Serea
Foto: Hepta, Wikipedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber