Cum să-ţi faci cel mai reuşit selfie?

cum sa faci cel mai reusit selfie

Dacă în timpul săptămânii nu prea avem timp pentru poze, în weekenduri sau în vacanţe lucrurile se schimbă. Telefonul este indispensabil, iar numărul de poze, foarte mare. Nu lipsesc nici selfie-urile cu un peisaj deosebit în fundal, însă nu întotdeauna acestea sunt cele mai reuşite.

Vrei să ai cele mai reuşite selfie-uri?

Trebuie să ţii cont de câteva reguli foarte simple legate de lumini, umbre şi încadrare, care te vor ajuta să faci poze cât mai apreciate. În plus, atitudinea trebuie să fie una relaxată, iar zâmbetele, naturale.

Lumina

Evită să-ţi faci poze în încăperi slab luminate. Pe cât posibil, optează pentru lumina naturală, considerată a fi cel mai bun machiaj. Nu te poza având în faţă lumină care provine de la televizor sau calculator, pentru că acestea vor da un aspect nenatural tenului.

Umbrele

Lumina naturală este cea mai bună, însă dacă alegi să faci poza în mijlocul unei zile însorite, e posibil să apară foarte multe umbre pe faţă, care să accentueze pungile sau cearcănele. Cum le eviţi? Cauţi un loc în care lumina să nu cadă direct pe faţă şi repeţi poza.

Unghiul potrivit

În lipsa unui selfie-stick, care să te ajute să ţii telefonul la distanţă, apelează la un truc: ţine telefonul puţin mai sus de nivelul feţei, astfel încât butonul declanşator să fie la nivelul ochilor. Nu ridica însă şi bărbia. Fie că priveşti direct în cameră sau nu, important e să ai o atitudine relaxată şi zâmbitoare. Orice expresie forţată, nenaturală aduce puţine puncte la capitolul “impresie artistică”.

Tuşele de final

Acum ai la îndemână o mulţime de filtre şi opţiuni pentru a adăuga mai multă culoare, dramatism sau un aer retro pozei tale. Joacă-te cu toate acestea şi vezi care sunt cele mai reuşite combinaţii.

Citeşte şi:
Îţi place să pozezi mâncarea? Ce spune asta despre tine?
Cum să fii şic în toate pozele?
Andreea Marin a ales să se pozeze fără machiaj

Cătălina Chiricheş
Foto: Shutterstock

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber