Cum să ştergi praful eficient: trucuri rapide

Cu siguranţă, praful ne dă tuturor bătăi de cap şi, din păcate, nu s-a inventat soluţia-minune care să-l îndepărteze pentru totdeauna. În mod normal, acesta ar trebui şters cam de două ori pe săptămână, însă există o mulţime de soluţii care reuşesc să ţină praful la distanţă un timp mai îndelungat.

cum sa stergi praful eficient

Despre trucurile care te ajută să ştergi praful eficient vom vorbi în cele ce urmează. Majoritatea soluţiilor de curăţare pot fi obţinute în casă şi sunt necostisitoare. Recomandarea noastră este să introduci mixturile pe care le realizezi în recipiente cu pulverizator. Este mult mai practic să pulverizezi soluţia pe o lavetă şi apoi să ştergi mobila.

Cum să ştergi praful de pe mobilă

Ca să scapi de praful de pe mobilă pentru mai mult de o săptămână, poţi apela la două dintre cele mai eficiente antistatice:

– Soluţie pe bază de terebentină: pentru a o obţine, amestecă următoarele lichide: un pahar de ulei de măsline, un pahar de oţet şi un pahar de terebentină. Nu doar că nu vei mai avea grija ştergerii prafului cel puţin 8 zile, dar mobila va căpăta şi strălucire;

– Soluţie pe bază de parafină lichidă: amestecă un litru de apă în care, în prealabil, ai dizolvat 6-7 linguri de oţet, cu 100 ml parafină lichidă.

Totodată, dacă ai mobilă de ratan, trebuie să ştii că pentru curăţarea acesteia ai de respectat câţiva paşi. Pentru început, îţi recomandăm să foloseşti uscătorul de păr cu care vei îndepărta o mare parte din praf. Spală apoi mobilierul cu o perie înmuiată în apă şi săpun, după care clăteşte cu apă în care ai dizolvat câteva linguri de sare. Apa salină conferă rigiditate ratanului care, odată ce se usucă, nu mai atrage atât de mult praf.

Cum să ştergi praful de pe draperii şi canapele

Nimic mai neplăcut vederii decât o draperie ale cărei pliuri sunt pline de praf! Poţi însă să scapi pentru ceva vreme de acesta, folosind un truc simplu: scotch-ul. Acelaşi truc este valabil şi în cazul tapiţeriei canapelelor sau fotoliilor. Îţi va lua ceva timp până vei reuşi să cureţi cu banda de scotch aceste suprafeţe, dar merită tot efortul.

Cum să ştergi praful din bucătărie

Pe lângă obiectele de mobilier pe care le ai în bucătărie, în acest spaţiu există cu siguranţă aragaz, hotă, chiuvetă şi, probabil, alte câteva obiecte electrocasnice. Adesea, pe acestea se depune nu doar praf, ci şi grăsime. Ca să îndepărtezi murdăria şi să ţii la distanţă praful o perioadă mai îndelungată, foloseşte apă caldă şi săpun de casă. Pe cât de banal, pe atât de eficient.

Cum să ştergi praful de pe geamuri şi faianţă

Fie că vorbim despre gresia şi faianţa din baie sau bucătărie, despre ferestre, vitrine sau oglinzi, praful depus se vede la fel de urât. Ca să ştergi praful de pe aceste suprafeţe, apelează la glicerină. Aceasta are acţiune antistatică şi ţine praful la distanţă mai multe zile decât ar face-o produsele care se găsesc în comerţ. Adaugă câteva picături de glicerină în apa şi şterge suprafeţele cu o lavetă.

Cum să ştergi praful de pe tastatură

Ne place sau nu, tastatura este un adevărat cuib de praf şi bacterii. Ca să ştergi praful de pe ea, pentru început întoarce-o cu tastele în jos. Pune un ziar sau o coală de hârtie dedesubt, pentru că, în mod sigur, dintre taste vor cădea fire de praf sau firimituri. Curăţă spatele tastaturii cu ajutorul unei cârpe înmuiate în alcool 90%. Întoarce-o şi curăţă tastele, apăsându-le, încercând să pătrunzi, atât cât se poate, printre ele. Ca să ştergi praful dintre taste, foloseşte-te de beţişoare de ureche înmuiate în alcool.

Tu la ce metode apelezi ca să ştergi praful eficient? Ce soluţii antistatice foloseşti?

 

Text: Oana Anghel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Familie- casa