Cum să revii în cea mai bună formă fizică după o naștere

Cum să revii în cea mai bună formă fizică după o naștere

Bucuria de a avea un copil este rar egalată de altă experiență: îți ții bebelușul în brațe pentru prima dată, știi că totul este în regulă, ajungi cu el acasă, vă acomodați unul cu celălalt și ai parte de tot felul de momente unice. 

După ce euforia începutului de drum a trecut, apar, treptat, lucruri pe care trebuie să le faci să fie ca înainte. Unul dintre acestea este condiția fizică. Iată ce poți face pentru a reveni cât mai repede în forma de dinainte de a rămâne însărcinată:

Reapucă-te de sport

Indiferent dacă ai născut natural sau prin cezariană, cel mai probabil după perioada de șase săptămâni de repaus recomandată de medici, te vei putea reapuca de sport. Ia-o ușor, pentru că nu ai nici energia, nici resursele necesare să reîncepi în forță această activitate.

Poți porni pe acest drum cu plimbări lungi, cu atât mai mult cu cât le poți face și împreună cu bebelușul tău și le poți completa cu exerciții ușoare de yoga sau de pilates. Apoi, după ce îți intri cât de cât în ritm, poți să mergi la alergat sau la sală. Începe cu antrenamente ușoare, apoi crește-le treptat intensitatea. 

Ai grijă, totuși, dacă simți dureri de orice fel să te oprești și să mergi la un control medical. Există destule riscuri asociate cu mișcarea în perioada imediat următoare unei nașteri, așa că nu merită să îți riști sănătatea nici măcar pentru silueta de vis.

Ia în calcul tratamentele corporale

Poate până acum nu ți se păreau musai necesare, te bazai pe o alimentație corectă și pe sport, dar după ce timp de nouă luni pielea ta s-a întins în feluri de neimaginat, rezultatele se văd și nu sunt din cele mai fericite.

Sigur îți va prinde bine un tratament vergeturi, câteva proceduri de remodelare corporală sau măcar sesiuni de masaj anticelulitic, așa că organizează-te cu timpul, ca să te asiguri că cel mic are cu cine sta câteva ore pe zi și ocupă-te de tine. Nu sunt nici pe departe mofturi și aceste proceduri nu te vor ajuta doar fizic, ci și psihic, pentru că atunci când te simți bine cu tine ai și un tonus psihic bun. Și știi prea bine cum e, o mamă care se simte bine în pielea ei crește un copil fericit.

Ai grijă la alimentație

Oricum ești nevoită să faci asta dacă alăptezi, dar poți profita de restricțiile pe care o astfel de perioadă le implică, pentru a reveni la un regim de viață sănătos, bazat pe fructe, legume, carne slabă, brânzeturi și multe supe. 

În acest fel îți vei obișnui organismul cu un stil de viață sustenabil pentru tot restul vieții, ceea ce te va ajuta să îți păstrezi silueta pe termen lung și să nu ai probleme cu greutatea. Chiar dacă pentru o perioadă va trebui să consumi fructele și legumele preparate termic și lista acestora nu va fi foarte extinsă, nu dispera, destul de curând te vei putea bucura de toate.

Să revii în formă după naștere nu este cea mai ușoară misiune, dar, cu puțin efort și ceva mai multă răbdare vei ajunge să te simți bine în pielea ta. Asigură-te că faci schimbările cu pași mici și bucură-te de rezultate pe măsură ce apar. 

Material realizat cu sprijinul nomasvello.ro

Sursă foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate