Cum să repari zgârieturile de pe lentilele ochelarilor? Este mai simplu decât crezi

Cum să repari zgârieturile de pe lentilele ochelarilor? Este mai simplu decât crezi

Oamenii care sunt nevoiți să poarte ochelari mai tot timpul cu siguranță știu prea bine cât de neplăcut este ca lentilele să se zgârie. Ochelarii zgâriați nu doar că sunt foarte inestetici, dar distorsionează și vederea, iar astfel pot fi afectați și ochii.

Din acest motiv, specialiștii recomandă curățarea periodică și temeinică a ochelarilor de vedere. Nu trebuie să cumperi produse scumpe, pot folosi ingrediente pe care le ai deja în casă.

Cum să repari zgârieturile de pe lentilele ochelarilor?

Poți scăpa de zgârieturile fine de pe ochelari, mai simplu decât crezi.

Bicarbonat de sodiu

Trebuie să prepari o pastă omogenă dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și 50 de ml de apă, conform secretele.com. Aplică pasta obținută pe lentilele ochelarilor și freacă suprafața acestora, dar fără să apeși tare, folosind mișcări circulare. După care, clătește lentilele bine cu apă rece.

Pastă de dinți

Puțini știu că pasta de dinți poate fi folosită pentru curățarea multor urme de murdărie. De asemenea, aceasta poate repara foarte bine și zgârieturile fine. Tot ce trebuie să faci este să aplici puțină pastă de dinți nediluată pe lentile, apoi freacă suprafața acestora cu un disc de bumbac sau cu vată. Folosește mișcări circulare, apoi clătește lentilele cu apă rece.

Pasta de dinți simplă este un excelent produs pentru curățarea urmelor de murdărie, dar și pentru repararea zgârieturilor fine. Aplică pe fiecare lentilă o cantitate mică de pastă de dinți nediluată, apoi freacă pasta pe suprafața lentilelor cu un tampon de vată, folosind mișcări circulare. La final, clătește lentilele bine cu apă rece.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

4 strategii deștepte care te vor ajuta să-ți organizezi mai bine timpul

5 întrebuințări ale zahărului despre care sigur nu știai

Cum să îți faci acasă o soluție naturală care te va proteja de țânțari toată vara

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse