Cum să lași o primă impresie puternică

femei-pe-banca

Indiferent dacă te afli într-o întâlnire de afaceri, într-o ședință sau în afara biroului, impresia pe care vrei să o lași celor din jur îți va influența relațiile pe moment și pe viitor. Dacă vrei să dai de înțeles că ești o persoană puternică, hotărâtă, relaxată și sociabilă, ai la dispoziție doar câteva secunde până când ceilalți își formează deja o părere despre tine.

Iată cum poți lăsa o impresie cât mai puternică:

Limbajul corpului

Gesturile și mișcările corpului vor fi oglindite de cele ale partenerilor de conversație, așa că poziția relaxată, zâmbetul și entuziasmul se vor reflecta și în atitudinea celorlalți. Încearcă să ai o poziție cât mai corectă, dreaptă și încrezătoare. Limbajul corpului trebuie adaptat în funcție de situația în care te afli: dacă ești la un interviu sau la o întâlnire de afaceri trebuie să alegi o abordare mai serioasă, care să te recomande ca o persoană profesionistă, iar dacă te afli la o ieșire cu prietenii și cunoști oameni noi, trebuie să-ți lași la vedere partea relaxată a personalității.

Pe lângă hainele pe care le alegi pentru fiecare situație, un parfum cu miros interesant, dar subtil, poate fi un deschizător de conversații și le poate da de înțeles celorlalți că ai gusturi bune.

Subiecte comune

O persoană deschisă și sociabilă găsește mereu subiecte pe care le pot discuta toți cei implicați. Când cunoști oameni noi, aceștia se vor simți mai în largul lor dacă află că aveți gusturi similare și că puteți dezbate subiecte împreună. Pune cât mai multe întrebări despre ei sau spune lucruri drăguțe referitoare la hainele pe care le poartă, accesorii sau device-uri și empatizează cât mai mult cu ei.

Contact vizual

Contactul vizual te ajută să stabilești mai rapid o legătură de încredere cu persoanele pe care le cunoști. În orice context, păstrarea privirii directe în timpul conversației le va demonstra celorlalți că ești sigură pe tine și că nu te simți intimidată de context, mai ales dacă este unul de business. Unii oameni pot percepe lipsa contactului vizual ca pe o slăbiciune sau ca pe un dezinteres din partea ta, lucru care îi poate face să se simtă ofensați.

Fii tu însăți

E important să-ți arăți personalitatea din primele momente ale întâlnirii oamenilor noi. În special în cazul în care încerci să-ți faci noi prieteni sau relații, ceilalți trebuie să simtă că te deschizi în fața lor și-ți lași personalitatea la vedere. Nu încerca să pari altcineva și simte-te în largul tău în propria piele. 

O primă impresie puternică îți va asigura o imagine bună în ochii celor pe care îi cunoști și cu care lucrezi. Fă tot posibilul ca oamenii să te poată citi și nu uita să ajungi mereu la timp la orice întâlnire.

Material realizat cu sprijinul elefant.ro

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Psihologie